Valoarea tranzactiilor s-a diminuat cu 24%, iar indicii au inregistrat evolutii modeste. Bursa de la Bucuresti a inregistrat, in prima sedinta de tranzactionare a saptamanii, o evolutie modesta, cu cresteri moderate si o scadere a rulajelor. Indic
Valoarea tranzactiilor s-a diminuat cu 24%, iar indicii au inregistrat evolutii modeste. Bursa de la Bucuresti a inregistrat, in prima sedinta de tranzactionare a saptamanii, o evolutie modesta, cu cresteri moderate si o scadere a rulajelor. Indicele BET, al celor mai lichide companii listate, a urcat cu 0,89%, actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au castigat, in medie, 0,81%, in timp ce indicele compozit indica o crestere de numai 0,15%.

Valoarea schimburilor perfectate, ieri, la BVB a fost de 11,15 milioane de euro (37,20 milioane de lei). "Piata si-a revenit usor dupa scaderile resimtite saptamana trecuta. Asteptam, insa, si volume mai mari pentru a spune cu certitudine care este trendul pietei", spune Adrian Barbulescu, director adjunct de operatiuni la Prime Transaction. SIF-urile au cumulat 57% din rulaj Tranzactiile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au totalizat, ieri, 21,3 milioane lei (peste 6,38 milioane euro), reprezentand aproximativ 57% din piata. Cel mai activ titlu financiar a fost SIF Moldova (SIF2), cu peste 6,4 milioane de lei. Pe pozitia secunda s-a situat SIF Oltenia (SIF5), cu 5,68 milioane lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.