Reprezentativa Angliei a invins Franta cu scorul de 14-9 si s-a calificat, pentru a doua oara consecutiv, in finala Cupei Mondiale. Incurajati de 40.000 de suporteri, insularii au inceput in forta si au deschis scorul inca din minutul 2, cand Lewsey
Reprezentativa Angliei a invins Franta cu scorul de 14-9 si s-a calificat, pentru a doua oara consecutiv, in finala Cupei Mondiale. Incurajati de 40.000 de suporteri, insularii au inceput in forta si au deschis scorul inca din minutul 2, cand Lewsey (foto) a profitat de o imensa greseala a fundasului Traille, inscriind singurul eseu al meciului. Franta a revenit in joc gratie a trei lovituri de pedeapsa transformate de Beauxis si a condus cu 9-8 pana cu sase minute inainte de final. A fost momentul in care si-a intrat in rol Jonny Wilkinson, cel care invinsese de unul singur echipa "cocosilor" in semifinala de acum patru ani. "Baiatul de aur al Angliei", care pana atunci avusese o evolutie destul de nesi­gura, a punctat mai intai dintr-o lovitura de pedeapsa, ducand scorul la 11-8, pentru ca in minutul 78 sa inchida tabela cu un dropgol de la 40 de metri. In finala programata la 20 noiembrie, Anglia va intalni invingatoarea semifinalei dintre Africa de Sud si Argentina.   Rezervele au facut diferenta In repriza secunda, cand echipa sa conducea cu 9-8, antrenorul francez, Bernard Laporte, a facut o mutare neinspirata, inlo­cuindu-l pe Beauxis cu Michalak. "Cocosii" au pierdut un transformer aflat in vana si nu au mai reusit nimic pana la sfarsit. "Cu Australia, rezervele au avut un impact ex­tra­ordinar, iar astazi lucrurile au stat la fel. Aici s-a facut diferenta", a declarat capita­nul Angliei, Phil Vickery. La randul sau, Jonny Wilkinson a spus: "La inceput lu­crurile nu au mers cum trebuia. Faptul ca am avut atat de multe ocazii de a inscrie s-a datorat colegilor. Dupa fiecare ratare, aces­tia imi ofereau de fiecare data o alta sansa". De partea cealalta, capitanul francezilor, Raphael Ibanez, a fost concis: "Este greu sa gasesti cuvinte pentru a exprima deza­ma­gi­rea pe care o traim". Printre cei care s-au grabit sa-i felicite pe jucatorii englezi pentru calificarea in finala s-a numarat insusi premierul Gordon Brown. "Este o performanta magnifica. Intreaga tara este mandra", a declarat primul-ministru al Marii Britanii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.