Renault ar putea construi inca o fabrica in Romania dupa 2009. Carlos Ghosn (foto), presedintele Re­na­ult a declarat ca in 2008 fabrica de la Mioveni va ajunge la o capacitate de 300.000 de autoturisme produse. Din 2009 vor ies
Renault ar putea construi inca o fabrica in Romania dupa 2009. Carlos Ghosn (foto), presedintele Re­na­ult a declarat ca in 2008 fabrica de la Mioveni va ajunge la o capacitate de 300.000 de autoturisme produse. Din 2009 vor iesi de pe poarta uzinei 400.000 de unitati, care este maxi­mul ce poate fi obtinut din aceasta uzina, iar la aceasta ca­pa­citate, va fi una dintre cele mai mari fabrici ale constructorului fran­cez. Ghosn a precizat ca daca si­­tu­atia o va cere, Renault va ma construi in­ca o fabrica in Romania, dar acest fapt se va in­tam­pla numai daca "Ro­ma­nia se va mentine competiti­va in privinta sa­la­riilor". "Salariile in Ro­mania sunt mai competitive decat in Coreea sau Japonia, dar acestea com­penseaza la productivitate", a declarat Ghosn. Posibilitatea construirii noii fabrici este doar una din optiuni. Ghosn a completat ca pentru extinderea capacitatii de productie vor fi  angajati pe platforma 2.000 de oameni.   CONDITII. In acelasi timp, presedintele Renault a completat ca nu este posibila dezvoltarea numai din partea constructorului francez, pentru ca mai exista si alte limitari care nu depind de acesta. Ghosn a dat exemplu drumurile, care trebuie sa poata sustine o productie marita. "Dupa o mare autostrada, am mers pe un drum de 6 mile foarte ingust. Pe aici mi s-a spus ca trec 700 de camioane pe ora", a subliniat Ghosn. El a completat ca daca se va ajunge la un numar de 800-900 camioane pe ora, trebuie ca si drumul sa poata rezista. De asemenea, si furnizorii trebuie sa isi poata suplimenta productia pentru a tine pasul cu Dacia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.