Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri ca, desi nu a fost luata o decizie, exista posibilitatea organizarii alegerilor parlamentare odata cu cele locale din iunie 2008 si a subliniat ca proiectul votului uninominal este "bloc
Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri ca, desi nu a fost luata o decizie, exista posibilitatea organizarii alegerilor parlamentare odata cu cele locale din iunie 2008 si a subliniat ca proiectul votului uninominal este "blocat" si "sabotat" in Parlament. "Votul uninominal este un subiect care a iscat multa valva, s-a scris foarte mult, s-a vorbit la televiziuni enorm si constatam ca, din nou, in Parlament proiectul este blocat si sabotat. Cum dezbaterile incep sa se invarteasca in jurul chestiunilor de ordin administrativ, cum vor fi facute decupajele pentru viitoarele circumscriptii de vot", a declarat Tariceanu.
El a mai spus ca, inainte de orice, ar trebui sa fie aprobat proiectul politic si, la final, sa se convina asupra decupajelor din punct de vedere administrativ. "De aceea fac din nou un apel catre partidele politice reprezentate in Parlament sa accepte sa urgentam dezbaterea si aprobarea acestei legi", a adaugat liderul PNL.
Intrebat daca Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru votul uninominal, Tariceanu a spus ca exista si aceasta posibilitate.
"Exista aceasta posibilitate, dar ar fi normal ca aceasta lege sa se bucure de o dezbatere la care toate partidele sa poata participa. Exista si posibilitatea, care a fost evocata deja, sa organizam alegerile locale cu cele parlamentare, la finele sesiunii de anul viitor, in iunie. E o decizie care nu a fost luata, dar ar trebui sa se tina cont de aceste constrangeri de timp", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.