Cei trei inculpati din procesul exploziei de la Mihailesti din mai 2004, cand 18 oameni au murit, au fost achitati.

Decizia a fost luata ieri de magistratii Tribunalului Vrancea. Ion Gherghe - directorul Combinatului Chimic Doljchim car
Cei trei inculpati din procesul exploziei de la Mihailesti din mai 2004, cand 18 oameni au murit, au fost achitati.

Decizia a fost luata ieri de magistratii Tribunalului Vrancea. Ion Gherghe - directorul Combinatului Chimic Doljchim care a produs azotatul de amoniu, Mihai Guna si Ionel Neagoe -   administratorii celor doua societati de transport implicate in incident, sunt acum liberi. In urma cu jumatate de an, o instanta inferioara ii condamnase la patru ani de inchisoare pentru ucidere din culpa si la plata a 3,2 milioane de lei noi si 430.000 de euro daune materiale, dar sentinta a fost infirmata. Nici decizia de ieri nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in zece zile.


REACTII. "Cum este posibil sa moara 18 oameni si sa nu fie nimeni vinovat? Isi bat joc pur si simplu de noi", a spus Anica, mama cameramanului Antena 1 Ionut Barbu, decedat in urma exlpoziei. "Pentru ce s-a intamplat acolo cine este vinovat? Nimeni? Pentru moartea unor oameni nu exista justitie? Este strigator la cer! Imi pare rau pentru copilul meu care a murit ca un inger, nevinovata. Pe ei ii achita, iar eu tot fara copila sunt. Eu nu mai am copilul langa mine acum... Sper din tot sufletul ca la ultima sansa sa se faca dreptate pentru copiii nostri!", a spus mama jurnalistei Elena Popescu, moarta si ea in urma tragediei.


In mai 2004, un autotren ce transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, lasand pe sosea un crater de peste sase metri adancime, cu un diametru de 20 de metri. Printre victime s-au aflat multi pompieri, dar si doi jurnalisti de la postul de televiziune Antena 1, Elena Popescu si Ionut Barbu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.