V-ati aprovizionat cu siguranta din supermarketuri cu fructe si legume de toate soiurile. Dar ati incercat usturoiul salbatic? Acesta are o aroma deosebita, fiind folosit ca ingredient pentru mancarurile sofisticate.  

Dorit
V-ati aprovizionat cu siguranta din supermarketuri cu fructe si legume de toate soiurile. Dar ati incercat usturoiul salbatic? Acesta are o aroma deosebita, fiind folosit ca ingredient pentru mancarurile sofisticate.  

Doriti sa preparati o mancare gustoasa si prin aceasta sa-l atrageti si pe cel mai mofturos membru al familiei? Incercati sa inlocuiti usturoiul clasic cu alt ingredient care va aduce un plus de aroma mancarurilor de pe masa. Usturoiul salbatic este solutia. Se gaseste mai rar, e adevarat, dar savoarea sa va fi cu siguranta rafinata. In plus, mirosul nu este atat de persistent.


Usturoiul salbatic este o planta originara din Asia Centrala, dar apare spontan si in Europa. La gust, poate fi confundat cu leurda, dar in fond vorbim despre doua specii diferite. In vreme ce frunzele usturoiului salbatic sunt lungi si subtiri, cele ale leurdei sunt late, asemanatoare cu frunzele de lacramioara. In natura, leurda creste in zone umbroase si umede, in timp ce usturoiul salbatic se intalneste pe terenurile necultivate. Trebuie sa avem grija cand culegem aceasta planta pentru a nu-i  confunda frunzele cu o alta specie similara, care poate fi toxica pentru organism. Usturoiul salbatic face parte din regnul Allium, alaturi de alte sortimente precum ceapa sau prazul. Acesta poate fi intalnit sub diverse denumiri precum: "palmier de Madagascar", "samurasla", "usturoiul ursului" sau "ceapa ciorii din chei". In stare proaspata, frunzele si florile sunt folosite atat la salate, cat si la supe sau tocane. Ele se spala, se taie marunt si se presara, asemenea patrunjelului verde. Orice parte a plantei poate fi gatita si servita in aceeasi maniera ca si spanacul, dar in timpul fierberii isi pierde din proprietatile gustului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.