Cancerul, diabetul si alte boli cronice ar putea lua aproape 6 trilioane de dolari din economia Statelor Unite ale Americii pana in 2050, daca nu vor fi luate masuri pentru prevenirea imbolnavirii populatiei si daca cetatenii nu vor fi incurajati sa
Cancerul, diabetul si alte boli cronice ar putea lua aproape 6 trilioane de dolari din economia Statelor Unite ale Americii pana in 2050, daca nu vor fi luate masuri pentru prevenirea imbolnavirii populatiei si daca cetatenii nu vor fi incurajati sa aiba un stil de viata sanatos, reiese dintr-un studiu, citat de Bloomberg. Costurile pot fi evitate daca cheltuielile medicale si productivitatea scazuta asociata cu cele sapte boli care ating peste jumatate din populatia americana vor fi reduse, a declarat Milken Institute din Santa Monica, California, intr-un comunicat de ieri.
Mai mult de 162 milioane de cazuri de boli cronice au fost diagnosticate in SUA din 2003, costand 1,3 trilioane in ingrijiri medicale si pierderea productivitatii, au scris autorii studiului, Ross DeVol si Armen Bedroussian. Descoperirea bolilor in faza incipienta, dieta, sportul si eliminarea fumatului din viata cetatenilor ar putea salva oameni si multi bani pentru stat, au declarat acestia.
"Dezbaterile noastre curente despre ingrijirile medicale se concentreaza in primul rand asupra extinderii acoperirii asigurarilor medicale si proiectarii unor mecanisme financiare eficiente", au mai scris autorii. "O atentie egala ar trebui acordata ratelor in crestere ale bolilor cronice, care vor sapa productivitatea si vor ridica costurile pentru ingrijirile medicale".
Alte boli cronice evidentiate in raport sunt bolile de inima, hipertensiunea, atacurile de cord, bolile mentale si problemele legate de plamani. O analiza a celor 50 de state ale natiunii a aratat ca Utah are cel mai mic nivel, iar Virginia din Vest are cea mai mare rata de imbolnaviri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.