Seria de discutii pe care ministrul de externe Adrian Cioroianu le-a avut la New York, cu prilejul participarii la Adunarea Generala a ONU, pare sa fi schimbat ceva din optica ministrului liberal. In ultima zi, vineri seara, el a declarat ca initiat
Seria de discutii pe care ministrul de externe Adrian Cioroianu le-a avut la New York, cu prilejul participarii la Adunarea Generala a ONU, pare sa fi schimbat ceva din optica ministrului liberal. In ultima zi, vineri seara, el a declarat ca initiativa PNL de anul trecut privind retragerea trupelor romanesti din Irak „nu a fost o idee buna“, deoarece prin astfel de initiative „nu dai senzatia de seriozitate“, informeaza Mediafax. „Ne-am cam grabit putin, de aceea si eu, si ministrul apararii, de fiecare data cand ne intalnim cu partenerii nostri, spunem: indiferent de ce hotarare vom lua, va vom informa din timp, nu ne vom retrage peste noapte“, a admis el. Totodata, el a subliniat ca „in momentul de fata se pune problema unei retrageri imediate, intrucat avem niste obligatii de indeplinit“.

Fostul ministru al apararii, Teodor Atanasiu, initiatorul ideii retragerii, nu a fost deranjat de declaratiile lui Cioroianu de la New York. „Nici atunci nu am propus o retragere imediata, ci o masura care sa aiba loc in anul urmator, dupa sase luni& ldquo;, a declarat Atanasiu. El a facut anul trecut, in iunie, anuntul- bomba ca va propune CSAT retragerea trupelor romanesti din Irak in noiembrie-decembrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.