M-a gazduit pret de 50 de mi­nute in camaruta lui din Banu Manta, unde, numai el stie ce face aici, de nu-l reclama nici un vecin, dar orice ar fi se numeste miracol. Primitor si modest, intelept precum un zeu grec, cu un sarm tiganesc, s
M-a gazduit pret de 50 de mi­nute in camaruta lui din Banu Manta, unde, numai el stie ce face aici, de nu-l reclama nici un vecin, dar orice ar fi se numeste miracol. Primitor si modest, intelept precum un zeu grec, cu un sarm tiganesc, se opreste din activitatea sa muzicala si imi povesteste. Jurnalul National: Ce parere aveti despre cultura din zilele noastre? Johnny Raducanu: Cultura de azi se intretine cu prost gust.   Jurnalul National: Dar femeia de azi? Johnny Raducanu: Nimic nu mai e de comentat despre femei. Azi, o femeie merge pe strada goala, si pe gratis. Pe vremea mea, cand aratam si eu bine, la Braila, femeile erau adevarate femei. Isi acopereau fata cu un voal in semn de respect pentru societate si pentru barbati.   Jurnalul National: Care era stilul dumnea­voastra de a cuceri? Era amo­­rul de acum 50 de ani diferit de cel de azi? Johnny Raducanu: Sa cuceresti o femeie cerea mult timp. O curtai multa vreme si era mare lucru daca accepta sa mearga cu tine la o prajitura cataif, la co­fe­ta­ria din colt. Cat despre amor, amorul se pregateste cu o seara inainte. Nu sari asa pe femeie ca si animalul, asta e ca si un viol.   Doamnele vietii Jurnalul National: Ati avut multe femei? Johnny Raducanu: Mi-au placut femeile, nu zic nu, dar n-am fost afemeiat. Femeile sunt ca niste flori frumoase dintr-o gradina pe langa care trec multi. Unii se opresc sa le admire, altii nu sunt in stare decat sa le scuipe.   Jurnalul National: Ati lucrat cu femeile cu care ati avut legaturi? Johnny Raducanu: Nu. Singura femeie cu care colaborez si am incredere este Teodora Enache. Intre noi e o relatie foarte speciala. Dar nu e nimic dincolo de muzica. Nici nu recomand sa lu­crezi cu cineva cu care ai o legatura; e o dubla responsabilitate si nimic profitabil. Castigi bani dar pierzi dragoste.   Jurnalul National: Cum vedeti azi relatia de cuplu dintre tineri? Johnny Raducanu: Barbatii au luat ca si model duritatea, maltratand femeia, ceea ce duce la degenerarea relatiei femeie-barbat. Pe cand, aceasta relatie trebuie sa fie o relatie de cultura. Cel mai important lucru si ingredient intr-o relatie este respectul fata de partener.   Jurnalul National: Sunteti printre cei care stiu sa admire. A mai ra­mas ceva de admirat as­tazi? Johnny Raducanu: Valorile care nu se schimba niciodata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.