Primarul Romei, Walter Veltroni, a avertizat autoritatile de la Bucuresti ca daca nu-si vor asuma responsabilitatea fata de imigrantii romani din Italia, problema "ar putea fi discutata in UE", dupa incidentul de miercuri, in care un roman a fost uci
Primarul Romei, Walter Veltroni, a avertizat autoritatile de la Bucuresti ca daca nu-si vor asuma responsabilitatea fata de imigrantii romani din Italia, problema "ar putea fi discutata in UE", dupa incidentul de miercuri, in care un roman a fost ucis si alti doi raniti cu focuri de arma, la Roma.

"Situatia ordinii publice din Roma s-a inrautatit in ultimele luni, in aceasta zona, mai ales dupa sosirea in masa a romanilor. Romania sa-si asume responsabilitatea, altfel problema va fi discutata la nivel european," a declarat Veltroni, citat de pagina electronica a cotidianului Il Messaggero. El a facut referire la cartierul African, unde au fost inpuscati cei trei romani, miercuri noapte, intr-o aparenta reglare de conturi intre doua bande rivale.

Primarul capitalei italiene, care a calificat incidentul drept "nemaiauzit", a precizat, de altfel, ca a cerut ministrului italian de Interne, Giuliano Amato, si prefectului Romei, Carlo Mosca, sa "modifice decretul normativ" care prevede, in cazul cetatenilor comunitari si implicit al romanilor, "expulzarea numai in cazurile care reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale".

La randul sau, presedintele Federatiei din Roma a partidului Alianta Nationala (dreapta), Gianni Alemanno, a atribuit "prezentei necontrolate a imigrantilor si nomazilor" pe teritoriul italian "valurile de criminalitate adevarata, care nu mai reprezinta, deja, o infractionalitate marunta".

"Campidoglio (Primaria din Roma) trebuie sa inceteze sa mai vorbeasca prostii in ceea ce priveste siguranta (din oras). Adevaratul tablou al situatiei este extrem de grav", a afirmat Alemanno.

El a fost secondat de consilierii municipali, membri ai Aliantei Nationale, Federico Guidi si Luca Malcotti, care au subliniat ca "Roma a devenit un adevarat Vest Salbatic".

"A venit vremea ca primarul sa devina mai responsabil si sa lase deoparte masca de baiat de treaba, deschizand ochii in fata unor episoade care risca, mai devreme sau mai tarziu, sa-i afecteze pe bietii nevinovati aflati in trecere prin zona, din cauza unei reglari de conturi intre bande straine", au declarat ei, cerand sporirea patrulelor de politie din cartierul African.

Joi dupa-amiaza, Alianta Nationala a organizat o manifestatie la locul incidentului. Locuitorii cartierului, participanti la reuniune, au cerut masuri de securitate sporite, sustinand ca in cartierul African nu se mai poate trai.

Martori oculari au declarat ca miercuri seara, in jurul orelor 23.30 (joi, 00.30 ora Romaniei), cei trei romani ar fi fost acostati intr-o piata din apropierea statiei de metrou Nomentana de un alt grup de barbati. Acestia din urma ar fi deschis focul asupra romanilor, omorandu-l pe unul dintre ei, dupa ce il obligasera mai intai sa ingenuncheze. Celelalte focuri de arma i-au ranit pe insotitorii lui, dintre care unul ar fi incercat sa se salveze fugind si urcand o scara pe care au fost gasite numeroase pete de sange.

Locul unde a avut loc "executia" sumara este cunoscut de fortele de ordine ca fiind frecventat de mici infractori, dintre care cei mai multi sunt straini.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.