Şedinta de ieri a pietei valutare a fost una ceva mai calma din punctul de vedere al cotatiilor raportului euro/leu, chiar daca volumele de tranzactionare au fost ceva mai ridicate.
"Inca nu s-a conturat o tendinta in ceea ce priveste evolutia
Şedinta de ieri a pietei valutare a fost una ceva mai calma din punctul de vedere al cotatiilor raportului euro/leu, chiar daca volumele de tranzactionare au fost ceva mai ridicate.
"Inca nu s-a conturat o tendinta in ceea ce priveste evolutia leului fata de euro, declara un dealer. Probabil ca speculatorii asteapta sa vada incotro se va indrepta paritatea euro/dolar si care vor fi deciziile de politica monetara ale BNR. Usoara depreciere a leului a fost asemanatoare cu cea a celorlalte monede din zona".
Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,3877 lei fata de 3,3839 lei, acum doua zile. Piata s-a deschis la valori de 3,3850 - 3,3870 lei, valori apropiate de cele de luni seara, pentru ca apoi euro sa urce pana la un maxim al sedintei de 3,39 - 3,3950 lei, urmare a ordinelor de cumparare venite atat de la investitorii straini, cat si de la clientii comerciali ai bancilor.
Cursul dolarului a facut un salt usor, el urcand de la 2,3995 la 2,4033 lei, urmare a evolutiei paritatii euro/dolar in momentul in care cursul a fost calculat de BNR.
Pe piata monetara, dobanzile overnight au crescut usor dimineata, la 7 - 7,5% fata de 6,75 - 7,25%, valori de acum doua zile, ca urmare a cresterii usoare a nevoii de lichiditate din piata. Treptat piata s-a linistit, atat dobanzile overnight cat si cele one week stagnand in culoarul 6,5 - 7,5%, in apropierea dobanzii de politica monetara a BNR, care este de 7%/an.
Pe pietele internationale, paritatea euro/dolar a fluctuat intre 1,4063 si 1,4117, valoarea mai ridicata fiind atinsa in partea a doua a zilei, odata cu deschiderea burselor americane. Euro a rezistat astfel la scaderea indicelui calculat de Institutul Ifo, care masoara increderea mediului de afaceri german, acesta coborand de la 105,8 puncte in august la 104,2 puncte in septembrie. Investitorii asteptau, de asemenea, publicarea datelor privind vanzarile de locuinte din SUA.
Pe London Bullion Market, uncia de aur a coborat la fixingul de dimineata la 727,70 dolari fata de 730 dolari luni seara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.