Dupa victoria chinuita in fata Portugaliei (14-10), reprezentativa de rugby a Romaniei si-a trecut in palmares cea de-a 5-a reusita din istoria celor 6 participari la turneul ce pune in joc trofeul "Webb Ellis". In cele 19 meciuri disputate pana acum
Dupa victoria chinuita in fata Portugaliei (14-10), reprezentativa de rugby a Romaniei si-a trecut in palmares cea de-a 5-a reusita din istoria celor 6 participari la turneul ce pune in joc trofeul "Webb Ellis". In cele 19 meciuri disputate pana acum la Cupa Mondiala, "stejarii" au mai invins Zimbabwe (1987 / scor 21-20), Fiji (1991 / 17-15), SUA (1999 / 27-25) si Namibia (2003 / 37-7). Cea mai categorica infrangere trecuta in contul selectionatei noastre s-a inregistrat la editia inaugurala a competitiei, in 1987, atunci cand "cangurii" australieni s-au impus cu scorul de 90-8. Nu a fost cazul aseara, cele 2 eseuri transformate de coechipierii lui Ovidiu Tonita in cea de-a doua repriza naruind sperantele adversarilor.
SA PIERDEM FRUMOS! Chiar daca Romania si-a aratat inca o data limitele, managerul de import Robert Antonin s-a declarat mai mult decat multumit de rezultatul inregistrat la finalul partidei: "Va puteti imagina ce bucuros sunt ca am castigat. Vreau sa le multumesc jucatorilor ca nu au abandonat in repriza secunda. Trebuie totusi sa ne imbunatatim tehnica. Am mai spus-o si o repet: Cupa Mondiala este necesara pentru echipele mici si in special pentru Romania. Impactul unei participari la o asemenea competitie nu poate decat sa serveasca la dezvoltarea rugby-ului. Romania avea nevoie de o victorie in fata Portugaliei. Este evident ca acest obiectiv va fi foarte dificil de obtinut sambata, in fata unei formatii cum este All Blacks, dar am vorbit cu jucatorii si tema principala pentru acest meci va fi placerea de a juca. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa nu fim ridicoli in fata celei mai bune echipe din lume", a precizat francezul.
N-AVEM ECHIPA. La randul sau, Ovidiu Tonita, capitanul Romaniei in meciul de ieri, a precizat: "Am dat gres in prima repriza. Am inceput jocul crispati, iar portughezii au profitat. Dupa aceea ne-am regasit si am dat totul pentru a obtine aceasta victorie". "Am fost deceptionati dupa infrangerea in fata Italiei. Acest lucru s-a vazut in partida cu Scotia cand nu ne-am putut concentra suficient. Avem jucatori foarte buni dar nu reusim sa formam un efectiv. Exista o mie de motive. In tara nu sunt decat 4000 de jucatori legitimati, aproape toti componentii echipei nationale evpoleaza in Franta s.a.m.d. Oricum, este o victorie benefica", a declarat si Sorin Socol, capitanul de pana acum al selectionatei pregatite de Santamans si Antonin.
De partea cealalata, Tomas Morais, antrenorul portughezilor, nu si-a ascuns dezamagirea: "Era evident ca Noua Zeelanda ne va invinge, dar nu la fel anticipam cu Romania. Stiam ca au jucatori puternici, dar ne-a surpins inteligenta tactica a adversarilor."  In urma victoriei de ieri de la Toulouse, Romania nu mai poate pierde locul patru in Grupa C a Cupei Mondiale, si asta pentru ca portughezii au disputat ultima partida si se afla pe ultimul loc al grupei , cu un singur punct (bonus dupa rezultatul strans in fata "stejarilor"), in vreme ce selectionata noastra a urcat pe pozitia a 4-a cu 5 puncte, inaintea meciului de sambata cu Noua Zeelanda.
Rezultate inregistrate in Grupa C:
Noua Zeelanda - Italia: 76 - 14Scotia - Portugalia: 56 - 10
Italia - Romania: 24 - 18
Noua Zeelanda - Portugalia: 108 - 13
Scotia - Romania: 42 - 0
Italia - Portugalia: 31 - 5
Scotia - Noua Zeelanda: 0 - 40
Romania - Portugalia: 14 - 10

 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.