Cercetatorii belgieni le dau sperante celor 5 milioane de bolnavi cu diabet de tip I insulino-dependent din intreaga lume.

La Universitatea din Leuven (Belgia) a fost inventata o capsula care contine celule pancreatice - asa-numitele

Cercetatorii belgieni le dau sperante celor 5 milioane de bolnavi cu diabet de tip I insulino-dependent din intreaga lume.

La Universitatea din Leuven (Belgia) a fost inventata o capsula care contine celule pancreatice - asa-numitele insule Langerhans, care secreta insulina. Capsula, al carei invelis este facut dintr-un extract de alge marine, se introduce sub piele, iar de aici celulele care produc insulina ajung in fluxul sangvin.

Experimentele efectuate pe animale de laborator au aratat ca introducerea sub piele a capsulei este eficienta sase luni, nemaifiind nevoie de medicatie suplimentara pentru sustinerea functiei pancreasului. Astazi, 90% dintre diabetici sunt nevoiti sa isi administreze insulina sau sunt pe listele de asteptare pentru un transplant de pancreas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.