Solistul si directorul artistic al companiei Bejart Ballet Lausanne, Gil Roman, a spus ca ansamblul a venit la Bucuresti deoarece vrea sa educe publicul prin prezentarea unui "evantai” al operelor create de coregraful Maurice Bejart. Roman a s
Solistul si directorul artistic al companiei Bejart Ballet Lausanne, Gil Roman, a spus ca ansamblul a venit la Bucuresti deoarece vrea sa educe publicul prin prezentarea unui "evantai” al operelor create de coregraful Maurice Bejart. Roman a spus ca in spectacolul prezentat la Teatrul National se regasesc aproape toate temele lui Maurice Bejart, care a fondat in 1960 compania de dans contemporan Ballet du XXe siecle, ce a devenit, 25 de ani mai tarziu, Bejart Ballet Lausanne, una dintre cele mai cunoscute trupe de balet din lume. "L'Amour-la Danse" este un spectacol-colaj ce include cele mai frumoase creatii ale coregrafului Bejart, "Le Sacre du Printemps", "Romeo si Julieta", "Sept danses grecques", "Brel et Barbara" sau "Ballet for Life". Roman a spus ca spectacolele companiei se nasc de multe ori si cu ajutorul dansatorilor, care dau diferite interpretari rolurilor imaginate de coregraf. „Dansatorul este materia prima a coregrafiei”, a spus Roman si a adaugat ca, de cele mai multe ori, interpretarea personajelor poate fi modificata de interventiile artistilor implicati.

Oana-Teodora Cojocaru, o dansatoare foarte buna


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.