Ce vor barbatii In perioada adolescentei, nu stie nimeni cu certitudine ce vrea si nici cum sa ceara. S-au cunoscut in vremea cand macii inroseau lanurile de grau, s-au intalnit timid si pana la primul sarut au trecut cateva luni. Er
Ce vor barbatii In perioada adolescentei, nu stie nimeni cu certitudine ce vrea si nici cum sa ceara. S-au cunoscut in vremea cand macii inroseau lanurile de grau, s-au intalnit timid si pana la primul sarut au trecut cateva luni. Era septembrie... Un sarut cu lacrimi de toamna pe pleoape pe care nici unul, nici altul nu l-au uitat. Se plimbau necontenit, iar fiecare clipa era petrecuta impreuna. Cimitirul le era parc, acolo era liniste, nu ii deranja nimeni. Ascultau povesti din gura necuvantatoarelor, mainile li se umpleau de liliac innebunit de dor, de narcise albe ca fulgii de nea si de lalele pestrite. Totul era pur, frumos, delicat. Iubirea lor a fost marcata de un eveniment neasteptat. Ea era insarcinata si inflorise precum liliacul pe care il adunasera impreuna in primavara. El era ingrijorat pentru ca starea ei era din ce in ce mai rea. Si-au dat seama ca ceva era in neregula. La un control medical de rutina, ei i s-a facut rau si a pierdut copilul. A stat ceas de ceas langa ea, nu a parasit-o nici o secunda. Dupa doua zile de spitalizare au plecat spre casa.  Pe drum, frunzele peste care vantul suflase toata noaptea aveau culori diferite, de la galben molatic pana la rubiniu, ocru, maron si rosu, cadeau suparate din pomii peste care se scuturasera nori tristi. Pe o banca, la cativa metri de casa, s-au asezat tulburati de pierderea atat de grea. Dintr-o data, pe fata ei isi facura loc doua lacrimi grele ca plumbul, iar capul ei cazu pe genunchii lui. El o mangaia tandru, incercand sa o calmeze, insa orice incercare i-a fost zadarnica, tot ce traisera in doua zile o coplesise. Toamna plangea alaturi de ei, iar castanele de pe jos o priveau mirate. La o luna a venit despartirea... Nu s-au mai vazut 13 ani, dar reintalnirea a fost tulburatoare. Amandoi aveau copii, erau casatoriti... Se priveau plini de iubire, desi trecuse atat de mult timp. S-au iubit pana cand toamna a decis ca vrea sa planga iar, si atunci s-au despartit definitiv... Ea plecase intr-o lume mai libera, dreapta si poate mai buna... Un zgomot de castane risipite neglijent pe pamant il trezi din visare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.