La o saptamana de la moartea marelui tenor Luciano Pavarotti, doua prietene apropiate ale muzicianului fac dezvaluiri socante in presa italiana. Una dintre ele este Lidia La Marca, medic ginecolog din Bologna, care a marturisit, intr-un interviu pen
La o saptamana de la moartea marelui tenor Luciano Pavarotti, doua prietene apropiate ale muzicianului fac dezvaluiri socante in presa italiana. Una dintre ele este Lidia La Marca, medic ginecolog din Bologna, care a marturisit, intr-un interviu pentru cotidianul „La Stampa“, ca Pavarotti se plangea de sotia lui, Nicoletta Mantovani (37): „Mi-a spus: 'Ma simt foarte rau. In acesti ultimi ani, Nicoletta ma face sa sufar, ma face sa traiesc singur, sunt izolat, prietenii mei nu mai vin sa ma caute, imi vorbesc fetele de rau, sunt inconjurat de oameni care nu-mi plac. I-a alungat chiar si pe Tino si Veronica, ei pentru mine erau ca doi copii. As avea nevoie acum de Veronica>>. Era disperat“. Tino era asistentul personal al lui Pavarotti, iar Veronica, sotia lui, a fost cea care l-a spalat si l-a imbracat pe maestru inainte de inmormantare.

'Faceti totul public dupa moartea mea>>
Lidia La Marca a mai declarat ca face aceste dezvaluiri la cererea tenorului: „Nu pot sa tac, e o greutate prea mare. Povestesc asta pentru ca asa mi-a cerut Luciano. 'Lucrurile astea - mi-a sp us - le poti spune dupa inmormantarea mea>>. Cred ca este, cum sa spun?, o datorie morala fata de el sa o fac. Si asta este exact ce mi-a spus“. Sotul Lidiei, muzicianul Leone Magiera, este concitadin al tenorului si au colaborat deseori in concerte. Intrebata de ce crede ca Pavarotti a ales-o tocmai pe ea drept confidenta, Lidia a raspuns: „Ma intreb si eu. Dar ma stia de treizeci de ani, iar eu ii cunoscusem toate femeile“.

'Ori imi trag un glont in cap, ori ne despartim>>
De asemenea, Lidia povesteste ca Pavarotti nu mai suporta sa traiasca alaturi de Nicoletta, cu care avea o fetita de trei ani, Alice: „Se gandeste mereu la bani, vine cu acte sa i le semnez. Ma ameninta ca nu ma mai lasa sa o vad pe Alice, imi face scene. Apoi, mi-a spus ceva ce mi-a dat fiori: 'Stii, Lidia, cum se va termina? Ori imi trag un glont in cap, ori ne despartim>>. Eu l-am intrebat daca pot sa fac ceva, daca ar trebui sa vorbesc cu sotia lui. El m-a oprit: 'Te sfatuiesc sa nu-i spui nimic Nicolettei, o sa ma faca sa platesc pentru asta>>“.

Mirella Freni, omul de legatura al maestrului cu fosta sotie
O alta prietena apropiata a maestrului, soprana Mirella Freni (foto), a declarat ca i-a aranjat lui Pavarotti trei intalniri cu fosta sotie, Auda Veroni: „El ii telefona des. In ultima faza a bolii, Luciano mi-a cerut sa le aranjez o intalnire. Nu se vazusera de mult timp. Da, pot sa confirm: s-au revazut de trei ori, in casa din Saliceta Panaro, unde au trait impreuna atatia ani“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.