Senatorul PC Codrut Seres (foto) a declarat, ieri, la Gyula (Ungaria), in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romanesti, ca nu a remarcat, in drumul parcurs de la Satu Mare pana in acest oras, nici un panou care sa se refere la auto
Senatorul PC Codrut Seres (foto) a declarat, ieri, la Gyula (Ungaria), in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romanesti, ca nu a remarcat, in drumul parcurs de la Satu Mare pana in acest oras, nici un panou care sa se refere la autonomia vreunui tinut sau inscriptii bilingve, asa cum sunt in Transilvania.

"Desi in aceasta zona (Gyula - Mehkerek) comunitatea romaneasca este una semnificativa, nu si-a pus nimeni problema sa marcheze acest tinut ca fiind un tinut romanesc si nici ca invatamantul sa se desfasoare exclusiv in limba romana. Se pare ca profesorii de aici au inteles ca nu pot pregati in limba romana tehnicieni care sa lucreze numai in Romania", a subliniat senatorul PC.

El a criticat "acele false teme de disputa" pe care le promoveaza la Bucuresti unii politicieni sau parlamentari "numai din dorinta de a-si face imagine". "Nu am auzit ca in Parlamentul Ungariei vreun parlamentar sa ceara ca limba romana sa devina a doua limba materna, asa cum se intampla in Parlamentul Romaniei. Aici nu se doreste abordarea unor subiecte care creeaza de fapt efecte de imagine pentru unii politicieni", a afirmat Codrut Seres.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.