Ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor a spulberat linistea la Dinamo. Demisia lui Rednic si numirea lui Zenga au scos la iveala ruptura dintre principalii actionari, Nicolae Badea avand o cu totul alta viziune despre viitorul clubului dec
Ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor a spulberat linistea la Dinamo. Demisia lui Rednic si numirea lui Zenga au scos la iveala ruptura dintre principalii actionari, Nicolae Badea avand o cu totul alta viziune despre viitorul clubului decat Cristi Borcea si Vasile Turcu. Doua nume sunt tot mai des rostite in ceea ce priveste noii sefi ai lui Dinamo: Ion Tiriac, sustinut puternic de reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor, si Giovanni Becali, aflat in relatii cordiale cu Borcea si Turcu. Fostul tenisman isi poate oficializa relatia cu „alb-rosii“, dar numai in cazul in care i se vor satisface conditiile. Ieri, suporterii dinamovisti au publicat pe site-ul lor oficial o scrisoare deschisa catre Ion Tiriac in care il roaga sa vina la conducerea „cainilor rosii“.

Ion Tiriac este numele invocat la Dinamo ori de cate ori lucrurile nu merg foarte bine in Soseaua Stefan cel Mare. Ratarea Ligii, situatia din campionatul intern si schimbarea antrenorului sunt motive cat se poate de serioase pentru ca implicarea omului de afaceri sa fie repusa pe tapet. Suporterii il cer cu insistenta, Nicolae Badea agreeaza a ceasta colaborare, generalii din MAI sustin aceasta varianta, astfel ca, de aceasta data, exista toate premisele ca Ion Tiriac sa se implice oficial la Dinamo. De altfel, prosperul afacerist are unele tangente cu fotbalul, in sensul ca una dintre firmele sale e sponsor principal la „U“ Cluj. De fapt, in aceasta vara chiar s-a pus problema ca pachetul majoritar de actiuni al “sepcilor rosii“ sa fie cumparat de Tiriac, dar afacerea a cazut in ultimul moment din cauza unei decizii a Consiliului Local.

Vasile Turcu si Cristi Borcea insista pentru readucerea in randul actionarilor a lui Giovanni Becali, omul care a punctat decisiv in numirea lui Zenga in „Groapa“. Fostul impresar nu se bucura insa de simpatia suporterilor si nici a celeilalte parti a actionarilor. De altfel, acum mai bine de un an, dupa ce Gigi Netoiu si Giovanni Becali au plecat de la Dinamo, s-a pus problema ca Ion Tiriac sa fie cooptat in randul actionarilor.

Nicolae Badea: 'Este un dinamovist adevarat>>
Fostul component ale echipei de Cupa Davis s-a mai implicat financiar la clubul Dinamo, dar a evitat pe cat posibil sa faca public acest lucru. Deplasarea “cainilor“ la Roma, pentru meciul cu Lazio, s-a facut cu un avion al companiei Tiriac Air. In iarna, omul de afaceri a dotat Centrul de Copii si Juniori cu echipament sportiv in valoare de aproximativ un miliard de lei vechi, constand in treninguri, tricouri si sorturi de prezentare, dar si pentru antrenamente, precum si ghete de fotbal si mingi. Desi n-a pierdut nici un meci important al echipei sale de suflet, Tiriac refuza sa faca declaratii despre gruparea dinamovista. Totusi, in primavara acestui an a declarat: „Eu am mancat paine la Dinamo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.