Investitorii britanici de la Copper Beech ridica 16.000 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe cu 2,5 miliarde euro. Pentru cele 17 proiecte, care vor prinde contur in urmatorii cinci ani, dezvoltatorul imobiliar a achizitionat deja 600 hectare
Investitorii britanici de la Copper Beech ridica 16.000 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe cu 2,5 miliarde euro. Pentru cele 17 proiecte, care vor prinde contur in urmatorii cinci ani, dezvoltatorul imobiliar a achizitionat deja 600 hectare de teren.Copper Beech pune la bataie pentru primul sau proiect rezidential de pe piata romaneasca, care vizeaza constructia unui bloc de 16 etaje, cu 156 apartamente, in zona Colentina din Bucuresti, 30 milioane euro. Banii provin din surse proprii, dar si dintr-un credit contractat la Alpha Bank. Blue Tower va fi construit pe un teren de 5.500 metri patrati in apropierea lacului Plumbuita. Blocul va cuprinde garsoniere, apartamente si penthouse-uri, suprafata medie a locuintelor variind intre 45 si 200 metri patrati. Pretul mediu pe metru patrat construit variaza intre 1.400 si 1.580 de euro, fara TVA. Pana in prezent au fost vandute 110 apartamente, noteaza Mediafax. Copper Beech studiaza si alte piete Compania, care activeaza pe piata romaneasca din 2006, va construi si cartiere de vile sau de locuinte sociale, care vor benefica de infrastructura proprie, spitale, magazine si spatii de agrement. "Printre viitoarele proiecte se numara o cladire de 200 de apartamente in nordul Bucurestiului, un cartier de vile in apropiere de Capitala, in zona de nord, si unul de locuinte sociale in zona de vest", a declarat Diwaker Singh, directorul general Copper Beech.Actionarul majoritar al grupului este firma Copper Beech Group, inregistrata in Cipru si controlata in principal de investitori britanici, in vreme ce Diwaker Singh detine o participatie minoritara.Din grup fac parte in prezent 11 firme. Diwaker Singh a fost pana in 2002 presedinte si director executiv al companiei Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobila Zapp.Firma Copper Beech Invest a devenit la inceputul anului actionar la complexul turistic Delta Nature Resort din Delta Dunarii, care a fost inaugurat in 2005 in urma unei investitii de circa sapte milioane de dolari. Alti actionari ai complexului turistic sunt Diwaker Singh, cu o participatie de 9,1%, Sonya Diwaker Singh - 2,8%, Nicolae Christopher Ratiu - 7,2%, si Grupul Feroviar Roman cu 4,6%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.