Peste 16.000 de locuinte vor fi construite in urmatorii cinci ani, in Capitala, de o singura companie imobiliara. Aceasta va investi circa 2,5 miliarde de euro in saptesprezece proiecte rezidentiale.

Blue Tower, primul dintre proiectele c
Peste 16.000 de locuinte vor fi construite in urmatorii cinci ani, in Capitala, de o singura companie imobiliara. Aceasta va investi circa 2,5 miliarde de euro in saptesprezece proiecte rezidentiale.

Blue Tower, primul dintre proiectele companiei imobiliare, aduce pe piata bucuresteana 156 de apartamente in zona Colentina din Bucuresti - Strada Fabrica de Gheata. "Cladirea de 16 etaje este construita pe un teren de 5.500 mp, in imediata apropiere a lacului Plumbuita si reprezinta o investitie de 30 de milioane de euro", a declarat Diwaker Singh, managing director la compania Copper Beech, dezvoltatorul proiectului. Blocul va cuprinde garsoniere, apartamente si penthouseuri, suprafata medie a locuintelor variind intre 45 si 200 de metri patrati. Lucrarile de constructie au fost deja demarate si se vor finaliza la jumatatea anului 2009.


PERSPECTIVE. Compania va dezvolta saptesprezece proiecte si a cumparat deja 6 milioane de metri patrati de teren in Bucuresti si in zonele limitrofe ale orasului. Copper Beech va construi 16.000 de locuinte, iar suma pe care compania o va investi este de 2,5 miliarde de euro. Printre proiectele viitoare se numara o cladire de 200 de apartamente in nordul Bucurestiului, un ansamblu de vile in apropiere de Capitala, in zona de nord, si un cartier de locuinte sociale in zona de vest, a anuntat Singh. In afara blocurilor de locuinte, firma urmeaza sa dezvolte si cartiere de vile sau de locuinte sociale, care vor beneficia de infrastructura proprie, spitale, magazine si spatii de agrement.


PreturiPretul mediu pe metru patrat construit in Blue Tower variaza intre 1.400 si 1.580 de euro, fara TVA, in functie de priveliste si de etajul la care se afla apartamentul. La acest pret se adauga costul garajului care este de 12.000 de euro plus TVA si cel al boxei care costa 5.000 de euro plus TVA. Cumparatorii trebuie sa achite 25% din valoarea locuintei in momentul semnarii contractului, iar restul de 75% fie in transe lunare egale pana la finalizarea constructiei, fie toata suma la receptia apartamentului. Proiectul s-a bucurat de un mare succes, pana in prezent au fost vandute 110 apartamente din  cele 156 ale complexul. Cumparatorii sunt atat persoane fizice, cat si companii si fonduri de investitii internationale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.