Elvetianul Roger Federer a avut nevoie de doua ore si 26 de minute pentru a-l invinge cu 7-6, 7-6, 6-4 pe sarbul Novak Djokovic, in finala ultimului turneu de Grand Slam al anului. Chiar daca scorul nu o arata, liderul clasamentului mondial a trebuit
Elvetianul Roger Federer a avut nevoie de doua ore si 26 de minute pentru a-l invinge cu 7-6, 7-6, 6-4 pe sarbul Novak Djokovic, in finala ultimului turneu de Grand Slam al anului. Chiar daca scorul nu o arata, liderul clasamentului mondial a trebuit sa se intrebuinteze serios in fata lui Djokovic, un jucator de doar 20 de ani, aflat la prima mare finala de cariera. Sarbul a avut nu mai putin de cinci sanse de a castiga primul set, a mai irosit doua in setul secund, fiind obligat sa se incline in fata valorii si experientei adversarului sau.    RECORD. "New York a crescut pentru mine in ultimii ani. In special de la acea faimoasa finala cu Agassi am inceput sa iubesc cu adevarat acest turneu. Pentru mine, US Open este al doilea turneu din circuit. Sa castigi aici de mai multe ori este incredibil", a declarat Federer, primul jucator din era open care s-a impus de patru ori consecutiv la US Open. Recordul de succese in serie, sapte la numar, ii apartine insa lui Richard Sears (1881-1887), alti doi jucatori, Bill Tilden (1920-1925) si William Larned (1906-1911), avand cate sase victorii. La 26 de ani, elvetianul a ajuns la 12 turnee de Grand Slam castigate, la fel ca si Roy Emerson, reusind sa-i depaseasca intr-un clasament "all time" pe legendarii Rod Laver si Bjorn Borg. In fata sa se afla doar Pete Sampras, cu 14 victorii. Singurul mare turneu pe care nu l-a castigat niciodata ramane cel de la Roland Garros, unde a pierdut doua finale in fata lui Rafael Nadal.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.