Declaratiile reprezentantilor Ministerului Transporturilor cu privire la eventuala redeschidere a unor rute de lung parcurs, la care compania a renuntat in timpul mandatului ministrului PSD Miron Mitrea, se dovedesc fara suport. TAROM nu va relua re
Declaratiile reprezentantilor Ministerului Transporturilor cu privire la eventuala redeschidere a unor rute de lung parcurs, la care compania a renuntat in timpul mandatului ministrului PSD Miron Mitrea, se dovedesc fara suport. TAROM nu va relua respectivele zboruri, pentru ca nu-si permite sa plateasca costurile uriase pe care le implica reintrarea pe o piata de pe care s-a retras de bunavoie. Companiile straine competitoare au profitat de aceasta situatie si au atacat piata romaneasca, aflata intr-o mare expansiune dupa integrarea in UE. Este cazul companiei Delta Airlines, care a reintrat in aceasta vara pe piata romaneasca, dupa multi ani de absenta, pentru a opera zboruri pe destinatia Bucuresti-New York. Va fi si cazul companiei Air China, care va opera curand zboruri pe ruta Bucuresti-Beijing si retur.

Foarte curios este ca intre cei mandatati sa negocieze intrarea chinezilor pe piata romaneasca a zborurilor aeriene nu se numara reprezentanti ai TAROM sau ai aviatiei civile, nici specialisti in aviatie, ci reprezentanti ai... Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Sef ii de la drumuri negociaza vanzari de avioane
Intr-o vizita de cinci zile facuta in China la sfarsitul lunii trecute, la care a participat o delegatie consistenta din CNADNR, s-a negociat, pe langa deschiderea rutei Bejing-Bucuresti de catre Air China, si vanzarea celor doua aeronave de lung-curier Airbus 310, aflate in flota TAROM. Delegatia a fost condusa de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu. Chiar daca nu a facut deplasarea nici un membru al companiei TAROM, pe parcursul vizitei, delegatia romana a avut intrevederi cu reprezentantii aviatiei civile chineze in vederea discutarii „a doua elemente de interes pentru partea romana“. „Exista posibilitatea redeschiderii unei curse aeriene directe Bucuresti-Beijing, eventual de catre o companie chineza, sau inchirierea, respectiv vanzarea catre partea chineza a celor doua aeronave Airbus 310, din flota TAROM“, ne-au precizat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor.

Secretarul de stat Septimiu Buzasu ne-a confirmat ca autoritatile chineze sunt interesate de deschiderea unei linii Beijing - Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.