"Sunt in momentul de fata sase persoane decedate (ca urmare a inundatiilor - n.r.), dar mai este o persoana decedata la Tecuci, in procedurile legale, dar mai mult ca sigur vor fi raportate sapte persoane decedate. Si mai este o persoana disparuta",
"Sunt in momentul de fata sase persoane decedate (ca urmare a inundatiilor - n.r.), dar mai este o persoana decedata la Tecuci, in procedurile legale, dar mai mult ca sigur vor fi raportate sapte persoane decedate. Si mai este o persoana disparuta", a declarat Victor Paul Dobre.
Secretarul de stat a mai spus ca, potrivit ultimului bilant, ieri dimineata, mai erau afectate de inundatii 57 de localitati, din patru judete, 1009 case inundate, 23 de obiectice socio-economice afectate, iar 1391 de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele.
El a a mai spus ca circulatia pe drumurile nationale a fost restabilita, dar intre Tecuci si Barlad inca se circula cu dificultate. "Drumurile nationale au fost rezolvate, mai sunt unele probleme cu drumurile comunale si cu calea ferata intre Tecuci si Barlad care este, in continuare, intrerupta", a declarat Paul Dobre. Secretarul de stat a mai spus ca, in zonele calamitate, au inceput sa lucreze comisiile de evaluare, care urmeaza sa ia decizii privind ajutorarea sinistratilor.
Paul Pacuraru, ministrul Muncii, a anuntat ca ministerul pe care il conduce va aloca sase milioane de lei pentru ajutorarea persoanelor afectate de aceste inundatii. El a precizat ca familiile cu persoane decedate vor primi cate 5000 de lei pentru fiecare membru pierdut, iar pentru celelalte familii afectate se va acorda suma de 200 de lei pentru fiecare membru al familiei. Banii sunt destinati numai pentru nevoile sociale, respectiv alimente, imbracaminte, medicamente, cazarmament. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.