Constantin Constantinescu, zis nea Titi (in medalion), primarul orasului Barlad, a fost miercuri seara personaj principal intr-un episod a carui nesimtire depaseste orice imaginatie. In vreme ce orasul pe care il pastoreste era inundat in totalitate
Constantin Constantinescu, zis nea Titi (in medalion), primarul orasului Barlad, a fost miercuri seara personaj principal intr-un episod a carui nesimtire depaseste orice imaginatie. In vreme ce orasul pe care il pastoreste era inundat in totalitate, edilul o punea de-o petrecere exact in sediul primariei. Acolo ar fi trebuit sa functioneze comitetul local pentru situatii de urgenta. Edilul Barladului convocase acolo mai multi directori din primarie, alaturi de care s-a chinuit ore bune sa dovedeasca mai multe sticle de whisky. Imagini de la cheful lui nea Titi, gasiti pe site-ul 'Gardianul>>.

Din momenul in care meteorologii au dat prima avertizare de cod galben, in aceasta saptamana, judetul Vaslui a devenit un loc parca batut de Dumnezeu. Mai multe rauri au iesit din matca, iar sute de locuitori s-au trezit cu puhoiul in batatura. Asa s-a intamplat si la Barlad, unde raul Tutova s-a revarsat, miercuri la pranz, pe strazile orasului. Suvoaiele au ras tot ce le-a stat in cale, apa din oras depasind o jumatate de metru. Cum era firesc , sperantele oamenilor s-au indreptat catre autoritati, singurele care ar mai fi putut limita proportile dezastrului.
Miercuri dupa-masa, prefectul judetului Vaslui, Ciprian Iftimoaie, a trimis avertizarile primite catre toate primariile, in ideea ca acestea sa nu fie luate prin surprindere de potop. Asta se intampla undeva in jurul orei 13.30. Cinci ore mai tarziu, o buna parte din judet era deja sub apa. Plecat in judet, pentru a coordona actiunile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, prefectul a ajuns si la Barlad. Ceea ce a gasit aici sfideaza orice urma de bun-simt.

Lupta cu suvoaiele se face cu whisky, alune si saratele
„Cred ca am ajuns acolo undeva inainte de miezul noptii. Abia daca puteam inainta pe strazile unui oras complet inundat. Mi s-a parut suspect faptul ca nimeni nu facea nimic, desi apa ajungea pana la brau. Ne-am tarat cu greu pana la primarie, unde speram sa aflam date de la comisia pentru situatii de urgenta“, povesteste prefectul...
In momentul in care delegatia prefectului a intrat pe usa primariei, portarul institutiei s-a albit la fata. In timp ce oficialii urcau treptele catre cabinetul primarului, de la intrare s-a sunat urgent pe firul scurt. Asa se face ca in biroul lui nea Titi nu mai erau decat doi indivizi, rosii in obraji, carora li se impleticea limba in timp ce incercau sa fie politicosi cu prefectul.

„Traiti! Ne-ati venit pi la noi...“, baiguia Vasile Ciochina, directorul Administratiei Pietelor Barlad. Cetateanul cu pricina s-a dat apoi de ceasul mortii sa-i convinga pe vizitatorii nepoftiti ca doar el si cu partenerul sau sunt singurii din primarie. Despre ceilalti, inclusiv de primar si de vice, spunea ca sunt plecati pe teren, sa se lupte cu suvoiul. Politicos, dar avand in continuare dificultati de exprimare, seful pietelor barladene i-a invitat pe oaspeti la masa garnisita ochi cu saratele, alune, fistic si alte mizilicuri de rontait. La piciorul acesteia, pitulata in graba, se vedea o sticla de whisky aproape data gata.

Primarul, costumat de lupta, dar molesit de bautura
Ca o coincidenta, dupa nici un sfert de ora, acolo apare si primarul, costumat cu un echipament de interventie abia scos din cutie. La fel ca si subalternii, Constantin Constantinescu avea serioase dificultati de exprimare. Si-a aruncat bascuta de pe cap si s-a pus pe depanat pataniile sale din mijlocul suvoaielor. Culmea, snoavele lui nea Titi nu se prea potriveau cu hainele de pe el, care erau uscate si parfumate de parca ar fi fost proaspat scoase din cutie. Ziaristii din delegatia prefectului, prezenti la circul din primaria Barlad s-au pus imediat pe redactat scenarii rautacioase. S-a lansat rapid ideea ca nea Titi Primarul ar fi fugit din sala de petrecere prin spate, s-ar fi costumat de interventie si ar fi aparut apoi la intalnirea cu prefectul.

Nea Titi se jura ca bautura nu era decat pentru protocol
Versiunea primarului Constantin Constantinescu de la Barlad este cu totul alta. El spune ca totul este o inscenare a liberalilor, care vor sa-i ia locul. In ceea ce-i priveste pe subalterni sai prinsi cu sticlele sub masa, primarul spune ca bautura este normal sa fie acolo, pentru ca musafirii veniti la primarie sa fie tratati omeneste. „Eu eram pe teren la sosirea prefectului. I-am vazut masina si am plecat catre primarie. Oamenii gasiti acolo erau din schimbul doi, pentru ca noi la interventie ne-am organizat pe doua echipe. Restul, este doar o campanie dementa a unora care vor sa ma denigreze“, sustine primarul Barladului. Imaginile filmate in noaptea respectiva arata insa cu totul altceva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.