Osama bin Laden se pregateste sa dea publicitatii o inregistrare video cu un mesaj pentru poporul american, cu ocazia trecerii a sase ani de la atentatele de la 11 septembrie. Anuntul a fost lansat pe un site islamist, und




Osama bin Laden se pregateste sa dea publicitatii o inregistrare video cu un mesaj pentru poporul american, cu ocazia trecerii a sase ani de la atentatele de la 11 septembrie. Anuntul a fost lansat pe un site islamist, unde divizia media a al-Qaeda, al-Sahab, posteaza deseori mesaje. Al-Qaeda a mai facut astfel de anunturi, fara ca ele sa fie urmate de inregistrarile promise. Bin Laden nu a mai fost vazut in inregistrari video din octombrie 2004, cind a amenintat cu organizarea de noi atacuri impotriva SUA, inainte de alegerile prezidentiale. O inregistrare audio cu liderul al-Qaeda a fost data publicitatii in ianuarie 2006. O fotografie prezentindu-l pe Bin Laden insotea mesajul in araba: "Curind, daca va dori Allah, o inregistrare video de la seikul leu Osama bin Laden, Allah sa il aiba in paza". Mesajul nu indica momentul in care va fi postata inregistrarea. In fotografie, Bin Laden pare imbatrinit, dar barba sa, in loc sa fie carunta, asa cum era pina acum, pare satena.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.