Nationala feminina de gimnastica a Romaniei a reusit sa se mentina in elita mondiala si la Campionatele Mondialele de la Stuttgart. Fetele noastre au cucerit medalia de bronz in concursul pe echipe, dar aceasta a fost facuta practic cadou de Rusia,
Nationala feminina de gimnastica a Romaniei a reusit sa se mentina in elita mondiala si la Campionatele Mondialele de la Stuttgart. Fetele noastre au cucerit medalia de bronz in concursul pe echipe, dar aceasta a fost facuta practic cadou de Rusia, care a ratat total un exercitiu la sarituri prin Yekaterina Kramarenko. Dupa 7 titluri mondiale si 5 medalii de argint, Romania a obtinut si cel de-al treilea bronz in aceasta competitie. Gafa rusoaicei a facut ca fetele lui Nicolae Forminte si Marianei Bitang sa incaseze de la ANS cel putin 48.000 de lei, suma putand fi chiar dublata. Astfel, fiecare gimnasta va primi suma minima de 8.000 de lei. Presedintele Federatiei de specialitate, Adrian Stoica, nu a fost, insa, pe deplin multumit de evolutia din concursul pe echipe si spera ca fetele noastre sa mai cucereasca cel putin o medalie in probele individuale.

Lotul national feminin de gimnastica a simtit, miercuri, si cealalta fata a destinului, asta dupa ce a fost lovit de o serie de ghinioane care s-au tinut lant. Norocul si-a intors fata catre Romania, fetele antrenorului Nicolae Forminte cucerind medaliile de bronz la Mondialele de la Stuttgart, grati e unei greseli incredibile a Yekaterinei Kramarenko, rusoaica gresind total o saritura pentru care a fost notata cu 0! Chiar si asa, insa, in conditiile unui lot extrem de tanar, doar Catalina Ponor avand experienta unei astfel de competitii, gimnastica feninina romaneasca a demonstrat ca se poate mentine in elita mondiala. Totusi, in concursul pe echipe, Romania a fost departe de valoarea de altadata, greselile punan-du-si destul de mult amprenta pe evolutia unora dintre sportivele noastre.

Stoica: 'Am invins printr-un autogol al adversarelor>>
„A fost un concurs in care emotiile si-au spus cuvantul pentru orice sportiva. Ne-am comportat onorabil, dar mai sunt multe de pus la punct. In conditiile date, medalia de bronz ramane o performanta, dar noi, cei din lumea gimnasticii, n-am prea fost obisnuiti niciodata sa castigam prin... autogol. Sper ca de acum inainte evolutiile fetelor noastre sa creasca in valoare”, ne-a declarat, ieri, presedintele FR de Gimnastica, Adrian Stoica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.