Presedintele Senatului, social-democratul Nicolae Vacaroiu, a declarat, luni, ca proiectul votului uninominal va fi dezbatut in procedura de urgenta, subliniind ca Senatul va adopta legea pana la finele lunii septembrie, urmand ca legea sa fie adopta
Presedintele Senatului, social-democratul Nicolae Vacaroiu, a declarat, luni, ca proiectul votului uninominal va fi dezbatut in procedura de urgenta, subliniind ca Senatul va adopta legea pana la finele lunii septembrie, urmand ca legea sa fie adoptata de Camera Deputatilor in octombrie.    


"Procedura legata de votul uninominal este foarte simpla: maine (marti - n.r.), la ora 13.00, va fi prezentat proiectul de lege PNL-PD. Il vom trimite apoi in procedura de urgenta la Guvern si la Consiliul legislativ pentru un punct de vedere", a declarat Vacaroiu.    

El a adaugat ca, pentru a se castiga timp, va propune Biroului Permanent sa fie repartizat proiectul de lege senatorilor pentru a fi formulate rapid amendamentele, timp de 10 zile, apoi proiectul poate fi dezbatut in plen.    

"Totul va fi urgentat astfel incat sa reusim ca la sfarsitul lui septembrie sa avem adoptat proiectul de lege. Luna octombrie va fi destinata astfel dezbaterii la Camera Deputatilor. La sfarsitul lunii octombrie am putea sa avem proiect de lege", a adaugat presedintele Senatului. De asemenea, el a sustinut ca, pana la sfarsitul lunii noiembrie, ar putea fi adoptat si proiectul de lege privind alegerile locale.

"Nu uitati ca este numai un pas. La comisia spreciala se afla si priectul de lege privind alegerile locale, cu propunerea PSD ca presedintii de consilii judetene sa fie alesi direct de cetatenii din fiecare judet, asa cum sunt alesi primarii. Speram sa avem si acest proiect pana la finele lunii noiembrie", a mai afirmat Nicolae Vacaroiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.