Topuri - Joburi de sase cifre Consultantii SAP sunt la fel de cautati in SUA ca si in Romania, cu diferenta ca acolo salariile anuale sunt de sase cifre. In dolari. Joburile din domeniile tehnologic, vanzari, financiar, administrativ-
Topuri - Joburi de sase cifre Consultantii SAP sunt la fel de cautati in SUA ca si in Romania, cu diferenta ca acolo salariile anuale sunt de sase cifre. In dolari. Joburile din domeniile tehnologic, vanzari, financiar, administrativ-operational si inginerie sunt cele mai cautate pe piata internationala a recrutarii, potrivit unui studiu realizat de CNNMoney. Motivul este salariul anual de "sase cifre", adica sume de peste 100.000 de dolari. In domeniul tehnologic, la mare cautare sunt locurile de munca legate de vanzarea si implementarea sistemelor ERP (enterprise resource planning), sisteme aproape indispensabile oricarei companii moderne. Pe primul loc la vanzari se afla compania care produce SAP.   Castiguri. "Acest sistem informatic are implicatii in toate activitatile unei firme, de la departamentele financiare sau de resurse umane pana la distributie", declara pentru CNNMoney Jason Hersh, manager al firmei de recrutare KleinHersh International. Potrivit lui Hersh, castigul mediu anual al unui consultant SAP se incadreaza intre 100.000 si 125.000 de dolari, dar specialistii sunt greu de gasit. Problema lipsei consultantilor de SAP este intalnita si in Romania, la noi insa salariile oferite nu trec de jumatatea din aceste sume. Vanzarile de medicamente si echipamente medicale le ofera angajatilor din domeniu satisfactii materiale. Aici, retributiile pot depasi 150.000 de dolari anual pentru pozitii de middle management. In domeniul productie, joburile care se ocupa de controlul calitatii si joburile de logistica sunt platite, in medie, cu 120.000 de dolari pe an.   La cautare - Finante si conta Analistii financiari si contabilii sunt in continuare cel mai bine platiti si mai cautati. In SUA, un contabil cu experienta profesionala intre doi si patru ani poate castiga pana la 70.000 de dolari, iar un analist financiar poate avea pana la 100.000 de dolari intr-o companie din marile orase americane. Printre cele mai consistente salarii din America se numara cele ale directorilor de hoteluri, care pot ajunge la 250.000 de dolari anual.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.