Fotbalistul Antonio Puerta, care a decedat, marti, in spital, dupa doua zile in care a fost mentinut in viata doar cu ajutorul aparatelor, ca urmare a mai multor stopuri cardiace suferite in timpul unui meci, a fost omagiat la Sevilla si in intreaga
Fotbalistul Antonio Puerta, care a decedat, marti, in spital, dupa doua zile in care a fost mentinut in viata doar cu ajutorul aparatelor, ca urmare a mai multor stopuri cardiace suferite in timpul unui meci, a fost omagiat la Sevilla si in intreaga Spanie.

Suporteri ai echipei FC Sevilla, dar si ai rivalei Betis au venit sa aduca un ultim omagiu jucatorului decedat la varsta de 22 de ani. "Puerta, prietene, Sevilla este cu tine", a fost scandarea care l-a insotit pe fostul fundas pe drumul de la spital la stadion, unde mii de suporteri au venit in pelerinaj pe parcursul noptii pentru a depune esarfe si zeci de coroane de flori si pentru a aprinde o lumanare.

Sicriul fostului fotbalist a fost acoperit cu un steag al centenarului clubului FC Sevilla, iar alaturi au fost depuse cele mai recente trofee castigate de FC Sevilla, intre care si cel al Cupei UEFA castigat in sezonul 2006/2007.

Toate ziarele aparute miercuri in Spania i-au adus un omagiu lui Puerta. "Antonio Puerta, nedreptatea de a muri la 22 de ani. De ce?", a titrat pe prima pagina cotidianul Marca. "Sevilist pana la moarte", a titrat AS, citandu-l chiar pe fostul fotbalist, format chiar la FC Sevilla, in timp ce publicatia La Razon a scris ca "Inima fotbalului s-a oprit". "Lacrimi pentru Puerta", a titrat La Vanguardia.

Fundasul Antonio Puerta, care a fost spitalizat sambata seara in stare critica, dupa ce a suferit cinci atacuri cardio-respiratorii in timpul si dupa partida cu Getafe, din prima etapa a campionatului Spaniei, a decedat marti dupa-amiaza. Puerta, international spaniol de 22 de ani, s-a prabusit pe teren, in minutul 30 al intalnirii cu Getafe si si-a pierdut cunostinta, fara sa fi avut vreun contact cu un alt jucator. Coechipierul sau sarb, Ivica Dragutinovici, s-a grabit sa-i acorde primul ajutor si a luat masuri pentru ca Puerta sa nu-si inghita limba. Dupa intrarea pe teren a medicilor, care i-au acordat ingrijiri, fotbalistul si-a revenit si a parasit suprafata de joc ametit, dar pe propriile picioare. El a lesinat, apoi, din nou la vestiare, si a fost transportat la spital, unde a fost mentinut in viata numai cu ajutorul aparatelor. Potrivit medicilor, Puerta suferea de displazie aritmogena ventriculara dreapta, o afectiune foarte greu de depistat, care este adesea cauza mortii subite in cazul tinerilor si al sportivilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.