La intalnirea cu doamnele din PD, secretarul general al partidului Vasile Blaga le-a facut o promisiune inedita: legalizarea celei mai vechi meserii din lume. „Daca nu se legalizeaza prostitutia, vom merge din rau in mai rau“, le-a spus
La intalnirea cu doamnele din PD, secretarul general al partidului Vasile Blaga le-a facut o promisiune inedita: legalizarea celei mai vechi meserii din lume. „Daca nu se legalizeaza prostitutia, vom merge din rau in mai rau“, le-a spus Blaga doamnelor din partid, precizand ca acum prostitutia nu mai este considerata infractiune, iar aceste femei trebuie ajutate sa presteze servicii sexuale cu acte in regula, sa li se asigure un loc de munca si sa aiba asigurarile de sanatate platite la zi. Si ca sa le convinga pe doamne ca intentiile sale pentru reglementarea prostitutiei sunt dintre cele mai serioase, Blaga a promis ca democratii vor sustine orice initiativa legislativa in acest sens, indiferent de partidul care o va propune si de guvernul care va fi la putere. Doamnele democrate au primit cu incantare propunerea sefului lor si au apreciat la randul lor ca legalizarea celei mai vechi meserii liberale trebuie tratata ca o problema sociala trecand peste opozitiile de ordin religios. „Nu trebuie sa ne lovim de prejudecatile Bisericii. Se stie ca multe prostituate sunt extrem de religioase, merg la biserica, se roaga... Asa ca aceasta meserie ar trebui sa fie privita altfel si nu ca pe o forma de sclavie“, a sustinut democrata Mariana Stoica, fosta ambasadoare a Romaniei in Israel. Mariana Stoica a mai avut tentative de legalizare a prostitutiei si pe vremea cand era deputat, avand un proiect legislativ pierdut acum prin sertarele Parlamentului. Stoica a propus acum la Scoala de Vara a femeilor democrate ca atunci cand PD va veni la guvernare sa inceapa demersurile pentru sensibilizarea primariilor si societatii civile, astfel incat acestea sa isi dea acordul pentru practicarea acestei meserii si crearea de locuri speciale pe care le-ar presupune noile locuri de munca. Sensibilizat de soarta prostituatelor, democratii au mai remarcat ca majoritatea practicantelor ajung la 40 de ani fara sa beneficieze de o pensie care sa le ajute sa-si duca existenta. O alta lacuna legislativa care ar trebui reglementata consta in impunerea unor amenzi si pentru beneficiarii de servicii sexuale, dar si pentru proxeneti in conditiile in care in prezent doar prostituatele primesc zeci de amenzi.

Ironii PD pentru feminismul liberal
Democratii au remarcat lipsa femeilor liberale din prim-planul vietii politice si mai ales faptul ca Tariceanu nu are nici o doamna liberala in guvernul sau. „Am inteles ca PNL are totusi o orgnizatie de femei condusa de Norica Nicolai. Daca Norica are abordari feminine, atunci eu ma abtin de la alte comentarii“, a remarcat, ironic, Blaga.

PD nu-l iarta pe Tariceanu
Democratii nu-l uita si nu-l iarta pe Tariceanu pentru ca i-au exclus din guvern „in cardasie“ cu PSD.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.