Presedintele Gabriel Resources, Alan Hill, sustine ca afirmatiile publicate pe pagina de internet a Fundatiei Soros, potrivit carora proiectul minier Rosia Montana va duce la "dinamitarea a patru munti", distrugerea a 958 de gospodarii si "demolarea
Presedintele Gabriel Resources, Alan Hill, sustine ca afirmatiile publicate pe pagina de internet a Fundatiei Soros, potrivit carora proiectul minier Rosia Montana va duce la "dinamitarea a patru munti", distrugerea a 958 de gospodarii si "demolarea localitatii", sunt neadevarate.

"In limbajul Fundatiei Soros, proiectul Rosia Montana este definit prin «dinamitarea a patru munti», «distrugerea a 958 de gospodarii» si «demolarea localitatii». Nimic din toate acestea nu este adevarat", a declarat Hill, presedinte si director general executiv al Gabriel Resources si Rosia Montana Gold Corporation, intr-o scrisoare deschisa adresata Renatei Weber, presedintele Fundatiei Soros in Romania.


STUDIU DE CAZ. Pe pagina de internet a Fundatiei Soros este postat un studiu de caz in care se arata ca derularea proiectului Rosia Montana va avea efecte negative asupra locuitorilor si mediului. "Concret, proiectul minier presupune dinamitarea a patru munti - Carnic, Cetate, Orlea si Jig - din imediata apropiere a Rosiei Montane, demolarea asezarii si crearea unui iaz de deversare a reziduurilor de cianuri de 600 de hectare in Valea Cornei. Proiectul are in vedere distrugerea a 958 de gospodarii, 10 biserici apartinand cultelor ortodox, romano-catolic, greco-catolic, reformat, unitarian si deshumarea a zece cimitire", conform datelor Fundatiei Soros. In replica, Hill sustine in scrisoarea datata 20 august si transmisa marti presei ca afirmatiie Renatei Weber reflecta o actiune concertata impotriva proiectului minier de la Rosia Montana si induce in eroare persoanele interesate de proiect.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.