Corneliu Vadim Tudor i-a retras sprijinul politic membrului CNA Constantin Dutu pentru ca nu s-ar fi opus amendarii postului OTV.

In ultima emisiune la care a participat in calitate de invitat, Corneliu Vadim Tudor il sfatuia pe Dan
Corneliu Vadim Tudor i-a retras sprijinul politic membrului CNA Constantin Dutu pentru ca nu s-ar fi opus amendarii postului OTV.

In ultima emisiune la care a participat in calitate de invitat, Corneliu Vadim Tudor il sfatuia pe Dan Diaconescu sa nu-si plateasca amenzile catre Consiliul National al Audiovizualului, laudindu-se ca are mai multe voturi in cadrul Consiliului si ca vorbeste el cu membrii acestuia.

Pentru ca i-a permis Tribunului sa faca afirmatii neprobate, moderatorul OTV a fost amendat de CNA cu 25.000 de lei. Evenimentul l-a iritat pe seful PRM, care l-a acuzat pe Dutu ca nu a votat impotriva pedepsei si ca, "in loc sa reprezinte in CNA electoratul national si justitiar al partidului care l-a luat de la pensie si l-a facut demnitar", el "a cazut la pace cu impostorii", informeaza NewsIn. Anuntul de ieri al lui Vadim, potrivit caruia ii retrage sprijinul politic lui Constantin Dutu, l-a deranjat pe membrul CNA, care asteapta scuze publice atit de la Tribun, cit si de la Dan Diaconescu. "Este o dezinformare facuta de Dan Diaconescu, pentru ca eu, Radu Teodorel si Grigore Zanc am votat contra pedepsei respective. (...) Era vorba despre faptul ca nu puteau sa-l opreasca pe Vadim sa spuna ce vrea el, desi Dan Diaconescu i-a zis de citeva ori sa dovedeasca ceea ce spune. Am votat sa nu-i dea nici un fel de amenda", a declarat Dutu pentru MEDIAFAX. In ceea ce priveste decizia de retragere a sprijinului politic, Dutu o califica drept neargumentata si inofensiva, intrucit nu-i poate afecta in nici un fel activitatea de membru al CNA, din moment ce a fost audiat de Comisiile pentru Cultura si alegerea lui a trecut prin Parlament. Tot ieri, liderul PRM a mai spus ca partidul sau va face in legislativ demersurile necesare pentru "scoaterea in afara legii a cenzurii brutale instituite de CNA", institutie care in viziunea lui incalca grav Constitutia Romaniei si Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Dutu a preluat postul de membru al CNA in urma decesului lui Aristide Buhoiu si a fost numit in Consiliu la propunerea Camerei Deputatilor, pentru perioada 2006-2012.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.