Dupa un travaliu prelungit, pensiile private au reusit sa devina realitate. S-a "nascut", in luna mai, primul dintre copiii acestei piete, cel mai neatractiv pentru companiile de administrare, la prima vedere. Jucatorii care au intrat in hora pensiil
Dupa un travaliu prelungit, pensiile private au reusit sa devina realitate. S-a "nascut", in luna mai, primul dintre copiii acestei piete, cel mai neatractiv pentru companiile de administrare, la prima vedere. Jucatorii care au intrat in hora pensiilor private stiu ca tot ceea ce este facultativ este greu de obtinut in Romania.

De aceea, mare parte dintre ei asteapta "nasterea" fratelui obligatoriu, acela care va scoate bani din bugetul de asigurari sociale si ii va transfera catre companiile private, in functie de salariul fiecarui angajat cu varste de pana la 35 de ani. Intr-un fel, pensiile din Pilonul II pot fi comparate, chiar daca va parea deplasat, cu RCA - asigurarea obligatorie auto. Acesta este singurul motiv pentru care sunt foarte atractive pentru companii - obligativitatea. Societatile de asigurari, cele care asteapta cursa pentru pensiile private obligatorii, pregatite de start, stiu foarte bine ca linia de business care le-a crescut cota de piata a fost cea auto si, mai ales, componenta obligatorie a acesteia, adica RCA-ul.

continuarea in Business Standard


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.