In primul semestru al acestui an, Actavis Romania a inregistrat venituri de 56 de milioane de euro, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut. Din totalul vanzarilor inregistrate de Actavis Romania in primele sase luni, 90% au fost
In primul semestru al acestui an, Actavis Romania a inregistrat venituri de 56 de milioane de euro, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut. Din totalul vanzarilor inregistrate de Actavis Romania in primele sase luni, 90% au fost reprezentate de vanzarile pe piata interna, adica 50,5 milioane euro, iar restul de 5,5 milioane euro s-au datorat vanzarilor la export, se arata intr-un comunicat al producatorului. "Asistam la o crestere semnificativa a vanzarilor Actavis Romania pentru primul semestru al anului 2007, o rata de crestere peste media pietei locale, dar si peste cea inregistrata la nivel de grup. Aceste rezultate ne bucura, dar ne si obliga sa mentinem standarde ridicate, dovedind astfel ca investitia facuta de grupul Actavis in martie 2006, odata cu preluarea Sindan, are rezultate peste asteptari", a declarat, in documentul citat, Laurentiu Scheusan, Country Manager Actavis Romania. Rezultatele din Romania, impact pozitiv asupra evolutiei grupului Evolutia vanzarilor de medicamente din Romania, Rusia, Ucraina si Bulgaria a contribuit semnificativ la vanzarile Actavis in regiunea Europei Centrale si de Est si Asia, valoarea acestora atingand 314,3 milioane euro, cu 12,6% peste nivelul din perioada ianuarie-iunie 2006. "Evolutia a fost sustinuta de majorarea vanzarilor la medicamentele existente, de lansarea de noi produse si de intensificarea activitatii de marketing si cresterea fortei de vanzari", potrivit raportului semestrial al Actavis.La nivelul grupului, regiunea Europa Centrala si de Est si Asia (ECEA) cuprinde Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Comunitatea Statelor Independente si Turcia.In cel de-al doilea trimestru, vanzarile in regiune au atins 157,1 milioane euro, cu 9 procente mai mult decat intervalul aprilie-iunie 2006, ECEA avand o pondere de 43% din vanzarile totale ale Actavis. Statele din ECEA au beneficiat, in al doilea trimestru, de lansarea a 46 de molecule noi, iar cumulat pe primele sase luni numarul acestora a ajuns la 104.In acelasi timp, veniturile din distributia de medicamente in Romania, Bulgaria si Serbia s-au ridicat la 84 milioane euro. La nivel mondial, veniturile Actavis in semestrul intai au totalizat 761,5 milioane euro, in crestere cu 7,9% fata de H1 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.