In schimb, afacerile sale se deruleaza la o scara din ce in ce mai larga, recent Rompetrol devenind primul vanzator pe piata produselor petroliere la disponibil organizata de BRM. In premiera, Rompetrolul lui Patriciu a initiat pe piata produs

In schimb, afacerile sale se deruleaza la o scara din ce in ce mai larga, recent Rompetrol devenind primul vanzator pe piata produselor petroliere la disponibil organizata de BRM. In premiera, Rompetrolul lui Patriciu a initiat pe piata produselor petroliere a Bursei Romane de Marfuri (BRM) patru ordine de vanzare de benzina si motorina a cate 100.000 litri fiecare. Scutire pentru Rompetrol. Prietenii stiu de ce Grupul Rompetrol ar urma sa fie scutit de obligatia de a efectua unele investitii la termocentrala Midia, prevazute la licitatia pentru privatizare, cu care sa majoreze ulterior capitalul social al societatii, dupa preluarea acesteia. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a intocmit un proiect de hotarare prin care propune Guvernului sa abroge paragraful 2 al literei h de la punctul 3 din anexa HG 102/2004 privind strategia de accelerare a atragerii de investitii si privatizarii in sectorul de producere a energiei termoelectrice. Paragraful respectiv se refera la efectuarea unor investitii, in natura si/sau numerar, asumate de cumparator prin contractul de vanzare-cumparare de actiuni, cu care acesta va majora capitalul social al societatii dupa transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor. La inceputul anului 2005, consortiul format din Rompetrol Rafinare (Petromidia) si The Rompetrol Group Olanda a castigat licitat ia pentru vanzarea participatiei de 56,57 la suta detinuta de Ministerul Economiei si Comertului la Uzina Termoelectrica Midia. Actuala guvernare l-a propulsat pe Patriciu pe piata energiei si i-a protejat din rasputeri pielea oligarhului cercetat penal pentru numeroase capete de acuzare. In ritmul in care avanseaza Cazul Rompetrol catre instanta, cel mai mare tun din ultimul deceniu va ajunge la calendele grecesti in fata judecatorilor. In acest interval, Patriciu prospera, nestingherit de Justitia petro-liberala.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.