Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Radu Roatis, a declarat ca dupa ce si in localitatea Igris, din Timis, s-a confirmat un focar de pesta, numarul porcilor care trebuie eutanasiati se ridica pana la
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Radu Roatis, a declarat ca dupa ce si in localitatea Igris, din Timis, s-a confirmat un focar de pesta, numarul porcilor care trebuie eutanasiati se ridica pana la acesta ora la 40.000, infomreaza Mediafax. "Din pacate, am declarat focar de pesta porcina si la Igris, unde sunt doua ferme", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, la Timisoara, Radu Roatis. Roatis a precizat ca din acest moment, se schimba total optica privind procedura prin care animalele vor fi sacrificate. "Sunt trei modalitati, prin gaz, impuscare cu glont captiv si electrocutare. Din datele noastre pentru a nu implica un volum uman foarte mare si pentru a fi mult mai eficienti si a respecta normele de mediu, probabil uciderea se va face prin electrocutare", a precizat Radu Roatis.
Presedintelei Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Zoltan Nagy, a declarat ca ferma de la Igris, unde s-a constatat al doilea focar de pesta, a fost deschisa abuziv, fara autorizatie de mediu si a fost suprapopulata, numarul de porci de la Igris fiind dublu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.