In ofensiva contra scumpetei, interventia autoritatilor trebuie sa se faca simtita tocmai aici. Trebuiesc organizati producatorii, pentru ca produsele lor sa fie puse direct la dispozitia consumatorilor. In jurul marilor orase si a Capitalei sunt nen
In ofensiva contra scumpetei, interventia autoritatilor trebuie sa se faca simtita tocmai aici. Trebuiesc organizati producatorii, pentru ca produsele lor sa fie puse direct la dispozitia consumatorilor. In jurul marilor orase si a Capitalei sunt nenumarate ferme, ale caror proprietari ar fi fericiti sa li se puna la dispozitie mijloace pentru desfacerea fructelor, laptelui, untului, branzeturilor, cu jumatate din preturile care se vand in bacanii. Apoi ar trebui ca organele in drept sa gaseasca mijlocul de a organiza taierile in abator, eliberand noi autorizatiuni de exercitare a acestui comert, numai acelor persoane care vor semna declaratiuni, cuprinzand drastice sanctiuni in caz de nesupunere. Sosirile de vite in oboare trebuiesc reglementate prin mijlocul unei burse, care sa organizeze pe deoparte sosirile de vite si pe dealta parte sa inregistreze tranzactiunile, fixand preturile zilnice, ca abatoarele sa fie totdeauna alimentate, astfel incat sa nu se mai ingaduie nici un fel de tentativa de sabotare, cu gandul ca s' ar putea torpila masurile luate de autoritati. Poate ca ar mai trebui, paralel cu aceste masuri, sa se acorde cooperativelor ce se vor constitui anume, pentruca vanzand mai ieftin sa se formeze un organ de control si de regulare a preturilor pietei. Oricum masurile luate pana acum au fost bine primite de public si se asteapta dela aplicarea lor toate roadele.
ZIUA, 4 august 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.