Constructorii presedintelui au curatat in mai bine de o zi gunoaiele pe care premierul le pazea de-o luna.

De la funeraliile Patriarhului la groapa de gunoi de la Glina - acesta a fost vineri traseul presedintelui Traian Basescu, car
Constructorii presedintelui au curatat in mai bine de o zi gunoaiele pe care premierul le pazea de-o luna.

De la funeraliile Patriarhului la groapa de gunoi de la Glina - acesta a fost vineri traseul presedintelui Traian Basescu, care a tinut sa verifice personal stadiul lucrarilor incepute in zorii zilei si sa le multumeasca constructorilor pentru efortul depus. "Am venit sa le multumesc patronilor, directorilor companiilor care sint aici. Toti reprezinta companii cu care eu am lucrat si cind am fost primar general, si cind am lucrat la Ministerul Transporturilor. Probabil reactia lor este legata de modul cum am lucrat cu ei", a spus presedintele. Intrebat in ce calitate a actionat, seful statului a replicat ca reactia sa este aceea a unui "cetatean al Bucurestiului" care nu suporta sa stea cu "gunoiul la nas". "Nu-i treaba mea, dar trebuia aratat ca se poate face, si numai nesimtirea ne face sa stam cu gunoiul la nasul Bucurestiului", a spus Basescu. Acesta a precizat ca lucrarea, estimata la aproximativ 100.000 de euro, este gratuita.

Memoria i-a jucat ceva feste presedintelui atunci cind a fost vorba sa-si aminteasca cine a mai trecut pe acolo inaintea sa. "Mi-am amintit - de fapt cineva mi-a amintit - ca pe acest drum s-a oprit si Adrian Nastase", a spus Basescu, in vreme ce ziaristii i-au amintit de vizita lui Tariceanu. "Da, premierul...", a spus Basescu zimbind.

Presedintele i-a criticat si pe lucratorii de la Apele Romane, care nu intretin digurile, motiv pentru care apa se infiltreaza in canalul colector al Bucurestiului. "Au ajuns sa creasca buruieni in beton", a constatat in fata microfoanelor televiziunilor seful statului. Vizita de vineri dupa-amiaza nu a fost singura din acea zi a lui Basescu la Glina. Acesta mai trecuse pe acolo si in zorii zilei pentru a inspecta mobilizarea de forte.

De altfel, vineri, in jurul orei 7 dimineata, 150 de basculante si aproape 30 de excavatoare venisera din toata tara sa salubrizeze zona. Potrivit specialistilor, in zona se aflau aproximativ 180.000 de tone de gunoaie, cantitate care trebuia incarcata in 2.000 de basculante. Paralel cu transportul gunoaielor, in zona au fost adusi si 200 de angajati ai societatilor de salubrizare care au contracte cu primariile din Capitala. Acestia au curatat trotuarele si au toaletat copacii. Actiunea de curatare a zonei urma sa se incheie vineri noapte, in jurul orei 24.00, potrivit declaratiilor mai multor constructori.

Traian Basescu a declansat "Operatiunea Glina" joi dupa-amiaza, cind, prezent la fata locului, insotit de mai multi patroni ai unor firme de constructii, le-a cerut acestora "sa faca ceva pentru societate", adica sa curete zona. Printre cei care s-au grabit sa raspunda apelului prezidential s-au aflat si firmele Euroconstruct Trading '98, PA&CO si Spedition UMB, societati care au cistigat de-a lungul timpului majoritatea contractelor de reabilitare a drumurilor. Vizita lui Basescu in zona are loc la aproape o luna de la cea a premierului Tariceanu. In urma acesteia, Ministerul Administratiei si Reformei Administrative anunta ca zona de la periferia Capitalei, intre localitatile Popesti-Leordeni si Fundulea, va fi supravegheata de patrule de politie si de comisarii Garzii de Mediu pentru identificarea persoanelor care arunca deseuri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.