Carentele de vitamina A determina uscarea pielii? Adevarat. Carentele de vitamina A (retinol) si provitamina A (caroten) isi pun amprenta asupra aspectului tenului. Pentru a preveni imbatranirea si uscarea pielii este suficienta o dieta echilibra
Carentele de vitamina A determina uscarea pielii? Adevarat. Carentele de vitamina A (retinol) si provitamina A (caroten) isi pun amprenta asupra aspectului tenului. Pentru a preveni imbatranirea si uscarea pielii este suficienta o dieta echilibrata care sa contina carne, lactate, morcovi, rosii. De asemenea, e bine sa luam suplimente cu untura de peste.  Ne putem lasa de fumat micsorand treptat numarul tigarilor? Fals. Micsorarea numarului de tigari fumate zilnic nu ne ajuta sa renuntam la viciu. Cel mai bine este sa renuntam la tigari si sa folosim inlocuitorii de nicotina pentru o perioada. Pentru ca nicotina creeaza dependenta, iar renuntarea brusca la ea este insotita de iritabilitate, stari depresive, dificultati de concentrare, insomnii. Plasturii sau guma de mestecat cu nicotina elibereaza treptat nicotina in organism, crescand sansele de a renunta la viciu. Acneea poate fi tratata individual cu unguente antiseptice si antibiotice? Fals. Riscurile sunt foarte mari daca alegem un unguent sau un antibiotic fara sfatul medicului. Un unguent prea puternic poate provoca descuamarea pielii si mancarimi puternice. O dozare gresita a medicamentelor poate favoriza aparitia rezistentei la antibiotice. Predispozitia la alergii poate fi depistata inca de la nastere? Adevarat. Aparitia alergiei poate fi determinata din analiza sangelui ombilical, care contine imunoglobuline E foarte crescute la sugarul predispus sa dezvolte alergii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.