CE BEM, CE MANCAM   Uncle Bena€™s este un "sos picant dulce acrisor de inspiratie thailandeza: sos aromat cu multe legume crocante, asezonat cu putin chilli, inspirat din cea mai buna bucatarie orientala". Tot de pe eticheta af
 CE BEM, CE MANCAM   Uncle Bena€™s este un "sos picant dulce acrisor de inspiratie thailandeza: sos aromat cu multe legume crocante, asezonat cu putin chilli, inspirat din cea mai buna bucatarie orientala". Tot de pe eticheta aflam si care ii sunt ingredientele: "apa, rosii (17,2%), zahar, morcov (6%), otet, ananas (4,8%), ardei gras verde, ceapa (3%), ardei gras rosu, amidon modificat din porumb (unul dintre E 1420), muguri de bambus, sare, arome (grau), condimente (chilli 0,06), colorant (Paprika oleoresin), usturoi, sos soia praf (grau)". Producatorul nu s-a zgarcit cu informatiile si a precizat ca sosul are la 100 de grame: "energeie calorica 382K/90 kcal, proteine: 0,5 g, carbohidrati 21,6 g, din care zaharuri 18,7 g, grasimi 0,2 din care saturate 0,0."     Analiza. Produsul analizat este un sos picant, exotic, constituit in principal din rosii, morcovi, ananas, ceapa, ardei gras, muguri de bambus si condimente. Produsul are o valoare energetica mica, insa are un continut ridicat de zaharuri cu index glicemic ridicat, explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi, analizand eticheta.   Concluzii. Produsul poate fi utilizat pentru asezonarea diferitelor mancaruri, in functie de gustul si preferintele consumatorilor. Bolnavii de diabet vor tine cont de aportul de zahar conform recomandarilor medicului curant. Nu este clara prezenta graului in acest produs. Daca produsul contine totusi grau, atunci el este interzis celiachicilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.