Isterie mondiala - milioane de dolari Scriitoarea britanica J.K. Rowling a castigat 24 de milioane de lire sterline in primele 24 de ore de la lansarea la nivel mondial a ultimului volum "Harry Potter". Fanii s-au grabit sa cumpere
Isterie mondiala - milioane de dolari Scriitoarea britanica J.K. Rowling a castigat 24 de milioane de lire sterline in primele 24 de ore de la lansarea la nivel mondial a ultimului volum "Harry Potter". Fanii s-au grabit sa cumpere "Harry Potter and the Deathly Hallows" pentru a afla ce soarta va avea tanarul vrajitor la finalul celui de-al saptelea volum. In Marea Britanie, lantul de librarii Waterstone a anuntat ca vanzarile de sambata au fost de trei ori mai mari decat la lansarea precedentului volum, "Harry Potter si Printul Semipur", in urma cu doi ani. "Cererea a fost extraordinar de mare. Am vandut 100.000 de exemplare in primele doua ore", a spus un purtator de cuvant. Un alt lant de librarii, WH Smith, care a tinut deschise 400 de magazine in noaptea de vineri spre sambata, a vandut 15 exemplare pe secunda. Recordul anterior apartinuse celui de-al saselea volum "Harry Potter", cu 13 exemplare vandute pe secunda in 2005.  Mai mult, "Harry Potter and the Deathly Hallows", ultimul volum din seria scrisa de J.K. Rowling, s-a vandut in 8,3 milioane de exemplare in primele 24 de ore de la lansarea in Statele Unite in week-end, informeaza Variety.com. Editura americana Scholastic a scos un prim tiraj de 12 milioane de exemplare. Scholastic a comparat lansarea cartii cu o alta "invazie" a culturii britanice. "Entuziasmul, asteptarea si isteria care au cuprins toata tara in week-end a semanat cu prima vizita a trupei Beatles in Statele Unite", a spus Lisa Holton, din partea editurii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.