Steaua nu pare sa inceapa noul sezon sub auspicii tocmai favorabile. Jocul inca nu merge, dovada acest 1-1 cu Charleroi de vineri seara, care se adauga altor cinci rezultate de egalitate obtinute in pregatiri cu adversari nu prea rasariti, iar gri
Steaua nu pare sa inceapa noul sezon sub auspicii tocmai favorabile. Jocul inca nu merge, dovada acest 1-1 cu Charleroi de vineri seara, care se adauga altor cinci rezultate de egalitate obtinute in pregatiri cu adversari nu prea rasariti, iar grija repetarilor evenimentelor huliganice de anul trecut este tot mai mare. Asta dupa ce vineri seara, la spectacolul care ar fi trebuit sa marcheze revenirea dupa 17 ani a lui Hagi in Ghencea, ca antrenor al Stelei, o parte a fanilor ros-albastri si-au continuat razboiul de la finalul sezonului trecut cu patronul Gigi Becali, pe care l-au huiduit fara intrerupere, ba, mai mult, un huligan a ales sa-si manifeste nemultumirea intrand pe teren si incercand sa-l loveasca cu pumnul pe portarul echipei belgiene! Pentru ca scandalul sa fie complet, Bostina a intervenit energic si l-a salvat pe agresor din mainile oamenilor de ordine, care se chinuisera mai bine de cinci minute sa-l imobilizeze, iar in cele din urma, ca sa "iasa planul", au fost arestati alti patru fani, care intrasera si ei pe teren pentru a-l ajuta pe colegul lor. Eleganti, belgienii au trecut repede peste incident, insa arbitrul Alexandru Tudor a detaliat in raportul sau "faza", care ar putea ajunge pe masa UEFA. Cert este ca Steaua va avea un respiro saptamana viitoare, cand joaca acasa in prima etapa, cu Ceahlaul, cu portile inchise, din cauza unei suspendari restante din campionatul trecut, apoi insa oamenii de ordine vor avea viata grea cu fanii.
Dupa un spectacol frumos, in genul celor organizate de echipele mari, cu jucatorii prezentati pe rand, intr-o "decapotabila" care a facut turul arenei, cu Hagi aclamat la revenirea sa in Ghencea si cu balba prezentatorului, care l-a confundat pe Radoi cu Ghionea, a inceput meciul cu Charleroi. Dupa doar noua minute, un suporter de la peluza a doua a patruns pe teren si a incercat sa-l loveasca pe portarul Bertrand Laquait, care s-a ferit de pumnul napraznic ce ii tintea capul. Agresorul a fost fugati de stewarzi si prins chiar pe gardul dinspre peluza, pe care incerca sa-l escaladeze in sens invers, iar in ajutorul sau au sarit alti 20 de fani, care s-au luptat cu fortele de ordine la marginea terenului. Cand initiatorul actului huliganic a fost imobilizat, in apararea sa a sarit fotbalistul Gabriel Bostina, care le-a cerut acestora sa-l elibereze, ceea ce s-a si intamplat, spre mania lui Gigi Becali. "Nu este vorba de suporteri, pentru ca majoritatea lor i-au huiduit pe huligani. Am inteles ca au facut o repetitie, pentru ca asa vor sa faca si in meciul cu polonezii (n.r. cu Zaglebie Lubin, in turul al doilea al Ligii Campionilor). Trebuia sa-l ia si pe Bostina, sa se invete minte. Ce, ii aparam pe huligani?", a comentat patronul Stelei la finalul partidei. De fapt, Becali a fost tinta principala a suporterilor de la peluza, el fiind huiduit pe toata durata show-ului din Ghencea. "Nu ma intereseaza, pot sa ma fluiere cat vor ei, ma bucur ca l-au apaludat pe Hagi si pe jucatori", a comentat patronul din Ghencea ostilitatea unei parti a celor 10.000 de fani prezenti la meci. "Este neplacut. Orice om care reprezinta Steaua este important. Ar fi bine sa fim uniti, sa lasam totul. Este un an lung si greu. Am incredere ca suporterii vor sustine asa cum trebuie echipa. Trebuie gasita o cale, pentru ca la mijloc este Steaua", a comentat Hagi razboiul dintre fani si Becali.
Camus aproape stelist
"Am vorbit cu patronul inainte de meci si stie ca mai am nevoie de doi, trei jucatori pentru a face un lot competitiv. S-au facut atat de multe schimbari anul asta, trei jucatori sunt afara, doi au plecat.... Avem nevoie de concurenta, pentru ca au fost trei, patru copii mici, dar nu vreau sa pun presiune, pentru ca pot sa-i termin. Sper ca lotul sa se completeze azi sau maine. Patronul o sa ma sustina", a decarat Hagi la finalul partidei incheiate 1-1, goluri Dica 65p, respectiv Smolders 50. "Sunt multumit din multe puncte de vedere. Am avut momente foarte bune, tinand cont de multi factori pe care nu-i putem neglija: caldura, cantonamentul din Olanda, diferenta de temperatura foarte mare. Pot sa ma declar multumit. Sunt si parti unde trebuie sa crestem, ne cream ocazii pe care le-am ratat. Mai avem de lucrat la finalizare. Nu este usor sa faci doua cantonamente in strainatate. Nu-mi convine ca nu am castigat, dar o sa o facem in prima etapa", a declarat Hagi. "Avem nevoie de un numar 9 si de un jucator la mijlocul terenului. Deocamdata doar Neaga este numarul 9. Iacob nu este suta la suta si va merge la un control. Ne arde putin pielea. Mai am nevoie de un jucator la mijlocul terenului. A plecat Paraschiv si trebuie sa vina unul in locul lui. Nu am optarul care trebuie, care sa faca si faza ofensiva si cea defensiva", a punctat antrenorul stelist, iar conducerea Stelei s-a executat imediat. Astfel, la cateva ore dupa meci, Gigi Becali si Adrian Ilie au parafat o intelegere pe patru ani cu portarul columbian Robinson Zapata Montano si apoi au negociat cu conducerea lui Charleroi pentru aducerea in Ghencea a lui Fabien Camus, un mijlocas extrem de apreciat in Belgia, care a fost dorit insistent si anul trecut in Ghencea. Un alt nume aflat pe lista lui Hagi este atacantul Dorel Zaharia, de la Gloria Bistrita, pentru care Jean Padureanu ar cere 500.000 de euro.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.