Circulatia aerului, in apropierea solului, dinspre mare spre uscat, a favorizat ieri o patrundere mai rece, ceea ce a facut ca in Dobrogea, Muntenia si a Olteniei, precum si in sudul Moldovei, valorile termice maxime sa fie usor mai scaz
  Circulatia aerului, in apropierea solului, dinspre mare spre uscat, a favorizat ieri o patrundere mai rece, ceea ce a facut ca in Dobrogea, Muntenia si a Olteniei, precum si in sudul Moldovei, valorile termice maxime sa fie usor mai scazute decat joi. Din acelasi motiv, in sudul litoralului si al Dobrogei, in primele ore ale zilei de ieri, a fost ceata. De astazi, temperatura aerului va incepe sa creasca din nou si la acest sfarsit de saptamana vor fi posibile maxime usor mai mari de 39... 40 de grade in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si in estul Moldovei. Excesiv de calda se va mentine vremea, in toata tara, indicele de temperatura-umezeala urmand sa depaseasca frecvent pragul critic de 80. (meteorolog Romica Jurca)


BUCURESTI - max. 40° , min. 22°C


Azi (sambata):

Vremea se va mentine caniculara in a doua parte a zilei. Cerul va fi senin. Indicele de confort termic temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80.

Maine (duminica):

Vremea se va mentine caniculara. Cerul va fi variabil Maxima: 40°C, iar minima: 22°C.

Poimaine (luni):

Vremea va fi caniculara. Cerul va fi variabil, iar vantul slab.
Maxima: 40°C, iar minima: 21°C.


Pe litoral

Azi (sambata):

Vremea se va mentine deosebit de calda.Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Maxime: 31... 34°C, iar minime: 21... 24°C. Temperatura apei marii va fi de 22... 25°C.

Maine (duminica):

Vremea se va mentine frumoasa, caniculara la amiaza. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxime: 35... 36°C, iar minime: 23... 25°C.Temperatura apei marii va fi de 23... 25°C.

Poimaine (luni):

Vremea se va mentine frumoasa, caniculara la amiaza. Cerul va fi mai mult senin. Maxime: 34 ... 36°C, iar minime: 22... 24°C. Temperatura apei marii va fi de 23 ... 25°C.



La munte

Azi (sambata):

Vremea se va mentine frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin.

Maine (duminica):

Vremea se va mentine calda. Cerul va fi mai mult senin ziua. Unele innorari vor fi in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, unde cu totul izolat vor fi averse si descarcari electrice.

Poimaine (luni):

Vremea se va raci usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat se vor semnala averse si descarcari electrice in Carpatii Occidentali.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.