Prima Pensie Fond de Pensii, compania detinuta de grupul international Prva din Slovenia, vizeaza atragerea unui numar de 350.000 de contributori, ceea ce reprezinta o cota de 10% pe piata pensiilor obligatorii administrate privat, a declarat presedi
Prima Pensie Fond de Pensii, compania detinuta de grupul international Prva din Slovenia, vizeaza atragerea unui numar de 350.000 de contributori, ceea ce reprezinta o cota de 10% pe piata pensiilor obligatorii administrate privat, a declarat presedintele firmei, Damjan Mencej. Prima Pensie Fond de Pensii va opera initial doar pe segmentul pensiilor obligatorii administrate privat, urmand ca, ulterior, sa se extinda pe piata pensiilor facultative.
In urmatoarele patru luni, Prva se va concentra pe lansarea activitatii in domeniul pensiilor private din Romania.
"Batalia pentru atragerea de asigurati se va da in prima perioada a intervalului de patru luni si va fi decisiva pentru situarea pe piata. Experienta pe care o avem in alte state ne-a aratat ca pozitia dobandita initial tinde sa se pastreze pe o perioada indelungata", a precizat Alenka Znidarsic Kranjc, director general al Prva Group.
Pentru a-si atinge scopul propus, firma va infiinta o retea proprie de consultanti in asigurari, dar va incheia si parteneriate cu brokeri specializati in pensii.
Reteaua companiei include 80 de angajati, care se vor ocupa de coordonarea operatiunilor din teritoriu, potrivit lui Mencej.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a investit in acest an opt milioane de euro in grupul sloven, fondurile fiind destinate infiintarii si extinderii fondului de pensii al grupului Prva si a filialelor de management al activelor pe pietele din Europa Centrala si de Est.
Alaturi de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care controleaza 20% din capitalul grupului, din actionariat mai fac parte companiile Dej si Poteza Skupina, cu participatii de 32% si respectiv 30%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.