In premiera, la o clinica particulara din Toulouse a fost implantata o valva fara a se mai folosi bisturiul. Noua tehnica este recomandata pacientilor inoperabili sau celor care prezinta risc inalt in cazul chirurgiei cardiace clasice.  
In premiera, la o clinica particulara din Toulouse a fost implantata o valva fara a se mai folosi bisturiul. Noua tehnica este recomandata pacientilor inoperabili sau celor care prezinta risc inalt in cazul chirurgiei cardiace clasice.  


In curand, multe operatii pe cord deschis vor apartine trecutului. Deoarece este posibila folosirea unei cai speciale de a ajunge la valva aortica. Ea a fost deja aplicata, in premiera, intr-o clinica particulara din Toulouse.


Pana acum, acest tip de interventie chirurgicala impunea deschiderea toracelui. Nimic comun cu tehnica noua folosita recent la Clinica Pasteur din Toulouse. Inlocuirea valvei aortice - asemanatoare unei clapete, situata intre ventriculul stang si artera aorta - a fost realizata efectiv cu ajutorul unui cateter purtator al unei proteze, introdus la nivelul arterei femurale. Noua tehnica se bazeaza pe un sistem numit Corevalve Ravalving care a fost conceput si realizat de catre profesorul Jean Claude Laborde din Toulouse, impreuna cu doctorul Jacques Seguin, specialist in chirurgie cardio-toracica in acelasi oras.


STATELE UNITE. Potrivit informatiilor oferite de comunicatul Clinicii Pasteur din Toulouse, desi autorii acestui tip de interventii sunt francezi, aceasta tehnica operatorie este mult mai frecvent folosita in tarile Europei de Nord si in Statele Unite decat in Franta. Astfel, peste 200 de pacienti au fost tratati prin noua tehnica in nordul Europei si in SUA. In Franta, primul implant de acest tip a avut loc la 19 iunie la Centrul Universitar de la Salpetriere din Paris, iar a doua, la Clinica Privata Pasteur din Toulouse. Calculele arata ca aproximativ intr-o ora inima pompeaza 300-400 litri de sange, iar intr-o zi intre 7.000 si 10.000 de litri. De aceea este esential ca inima sa fie intr-o stare buna de functionare. Pacientii selectati pentru implantul valvei pe cale percutanata sunt bolnavi declarati inoperabili sau cu risc inalt in cazul interventiilor chirurgicale clasice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin