Compania germana H&E Reinert a majorat capitalul social al producatorului de mezeluri Reinert Romania cu 10 milioane de euro, pentru a sustine dezvoltarea firmei. Filiala din Romania intentioneaza sa inceapa exporturile in toamna acestui an, destinat
Compania germana H&E Reinert a majorat capitalul social al producatorului de mezeluri Reinert Romania cu 10 milioane de euro, pentru a sustine dezvoltarea firmei. Filiala din Romania intentioneaza sa inceapa exporturile in toamna acestui an, destinatiile fiind statele din UE, in special Germania. Livrarile vor viza in principal produse traditionale romanesti.
Totodata, Reinert va aduce pe piata romaneasca preparate din Germania, din luna septembrie.
Compania germana H&E Reinert a finalizat, la sfarsitul anului trecut, constructia fabricii de mezeluri din comuna Feldioara, in apropiere de Brasov, in urma unei investitii de tip greenfield de circa 17 milioane euro. Capacitatea de productie este de aproximativ 10.000 de tone anual, iar aceasta poate fi extinsa, in functie de cerintele pietei.
Fabrica a inceput productia in luna februarie, iar compania asteapta vanzari de 25 de milioane de lei, pana la finele acestui an, potrivit directorului general al H&E Reiner, Hans-Ewald Reinert.
Produsele Reinert sunt distribuite prin intermediul companiei Whiteland in marile lanturi de retail si mai ales in magazinele traditionale.
Majoritatea materiei prime folosite de producatorul de mezeluri este importata din Germania (80%), intrucat pe piata romaneasca investitiile in ferme zootehnice moderne, care pot oferi materie prima de calitate, sunt abia la inceput. Din Romania, Reinert se aprovizioneaza si de la filialele companiei americane Smithfield.
Compania nu a stabilit o cota de piata tinta pentru acest an, insa pe termen mediu vrea sa ajunga intre primele cinci firme din piata. Compania are cinci fabrici, in Germania, cu peste 1.300 de angajati si un rulaj anual de 300 milioane euro. Pe piata preparatelor din carne din Romania principalii competitori ai Reinert sunt CrisTim, Aldis, Angst, Caroli si Tabco-Campofrio. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.