Presedintele PIN a precizat ca proiectul va fi trimis senatorilor si deputatilor pentru a fi studiat pe perioada vacantei parlamentare. "Reformarea clasei politice printr-o masura de acest gen ar reprezenta o lustratie mai mica, pe criterii de varsta
Presedintele PIN a precizat ca proiectul va fi trimis senatorilor si deputatilor pentru a fi studiat pe perioada vacantei parlamentare. "Reformarea clasei politice printr-o masura de acest gen ar reprezenta o lustratie mai mica, pe criterii de varsta", a spus Gusa, citat de Mediafax. El a identificat zece argumente in sprijinul initiativei sale, primul dintre acestea aratand ca varsta inaintata a parlamentarilor le reduce acestora capacitatea de a interactiona cu electoratul. Un alt argument invocat de liderul PIN a fost acela ca parlamentarii trecuti de 65 de ani au avut legaturi cu regimul comunist, in zona nomenclaturii. Printre cei vizati de acest proiect legislativ se numara nume grele precum Ion Iliescu, Radu Campeanu, Razvan Theodorescu, Teodor Melescanu, Ecaterina Andronescu sau Rodica Stanoiu. (C.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.