Una dintre figurile marelui banditism francez, Pascal Payet (43 de ani), a evadat, sambata dupa-amiaza, din inchisoarea de la Grasse, localitatea situata in sudul Frantei, in apropiere de Cannes, cu ajutorul unui elicopter, mijloc utilizat deja in tr
Una dintre figurile marelui banditism francez, Pascal Payet (43 de ani), a evadat, sambata dupa-amiaza, din inchisoarea de la Grasse, localitatea situata in sudul Frantei, in apropiere de Cannes, cu ajutorul unui elicopter, mijloc utilizat deja in trecut si care ii adusese porecla de "rege al evadarilor", informeaza AFP, preluata de Rompres.

Aparatul fusese deturnat de patru persoane inarmate la sfarsitul dupa-amiezii de pe aeroportul din Cannes-Mandelieu. Pilotul sau a fost constrans sa aterizeze pe acoperisul inchisorii, de unde a fost apoi imbarcat Payet.

Talhar recidivist, condamnat la temnita grea, Payet - originar din Marsilia - mai evadase in acelasi mod in octombrie 2001 din inchisoarea de la Luynes, sudul Frantei.

Doi ani mai tarziu, in 2003, in timp ce era dat in urmarire, organizase evadarea a doi dintre complicii sai si a altui detinut din aceeasi inchisoare de la Luynes, de asemenea utilizand un elicopter. Toti patru au fost arestati insa dupa o luna de la spectaculoasa evadare.

Pascal Payet fusese condamnat la 30 de ani inchisoare in 1999 pentru uciderea unui insotitor de fonduri in cursul unui atac in noiembrie 1997. El a fost condamnat din nou in martie 2005 la alti sase ani de detentie pentru evadarea din inchisoarea de la Luynes.

Pascal Payet nu a fost deocamdata prins.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.