Membrii PSD si PNL din consiliu s-au pronuntat deja impotriva votarii planului urbanistic in cauza, fiind necesar acordul a jumatate plus unu din numarul consilierilor municipali, adica 19 voturi. Roxana Cosma, consilier municipal al PD si presedinte
Membrii PSD si PNL din consiliu s-au pronuntat deja impotriva votarii planului urbanistic in cauza, fiind necesar acordul a jumatate plus unu din numarul consilierilor municipali, adica 19 voturi. Roxana Cosma, consilier municipal al PD si presedinte de sedinta pentru o lunga perioada, ne-a declarat, ieri, ca ziua nu va fi deloc usoara: "De cand sunt eu consilier general n-a existat o sedinta cu atatea puncte pe ordinea de zi. Este o sedinta grea, lunga, fiecare dintre cele 75 de proiecte are importanta sa, dar speram sa treaca cu bine, iar colegii mei din sala sa aiba rabdarea necesara sa le parcurgem si sa le supunem votului pe toate. Proiectele sunt cam din toate domeniile, sunt de anvergura, pe termen lung, a caror finalitate o vom vedea peste 3 ani - cum este, de exemplu, pasajul de la Arcul de Triumf, sau Fantana Lira Esedra, care se doreste a se construi in Piata Universitatii. Mai avem un proiect important - rectificarea bugetului -, insa, de departe, cel mai controversat este cel legat de Parcul Bordei".
Roxana Cosma si-a exprimat nemultumirea fata de situatia paradoxala in care consilierii alesi pentru a decide asupra dezvoltarii orasului sunt acum pusi de justitie in situatia de "a face". CGMB "are obligatia de a face". "Eu am o problema personala, pentru ca, fiind un consilier ales al bucurestenilor - chiar si pe o lista de partid - imi pun problema sa votez in baza convingerilor mele personale, si nu cum imi impune un for judecatoresc. Proiectul cu Parcul Bordei a mai fost supus o data votului - a fost vot uninominal, care poate fi consultat, fiind public, si poate arata modul in care a votat fiecare dintre consilieri. In momentul in care dreptul fiecarui consilier general ales incumba toate cele trei optiuni - si anume de a vota pro, contra, sau de a se abtine -, in momentul in care vine o sentinta judecatoreasca ce ma obliga "a face" sau in acest sens, imi pun problema: ce rol mai am eu ca si consilier general?", a conchis Cosma. n(Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.