Subcomisarul Augustin Doru Soare, de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Brigada de Politie Rutaiera - Serviciul accidente si cercetari penale, si agentul Constantin Rusen au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si pent
Subcomisarul Augustin Doru Soare, de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Brigada de Politie Rutaiera - Serviciul accidente si cercetari penale, si agentul Constantin Rusen au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si pentru trafic de influenta, transmite DNA, citat de Mediafax. Din probele administrate s-a stabilit ca, in cursul lunii mai 2007, Soare a pretins 400 de euro de la un denuntator pentru a-i diminua raspunderea penala intr-o cauza in care acesta era cercetat. Soare avea in lucru dosarul penal in care denuntatorul era cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat, fara a avea permis de conducere si avand o alcoolemie peste limita legala. In schimbul banilor, ofiterul a promis sa administreze ca proba in beneficiul denuntatorului calculul retroactiv al alcoolemiei, in sensul reducerii valorii acesteia, ca sa diminueze raspunderea penala a denuntatorului. Ulterior, la 13 iunie 2007, suma pretinsa a fost redusa la 300 de euro, iar la aceeasi data ofiterul a primit banii, fiind prins in flagrant delict de catre procurorii DNA. In aceeasi zi, acestia au dispus retinerea sa pentru 24 de ore. In ziua urmatoare, Curtea de Apel Bucuresti a emis pe numele ofiterului un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 25 de zile.In cursul lunii august 2006, Rusen a instrumentat acelasi dosar penal in faza actelor premergatoare, anterior preluarii cauzei de catre inculpatul Soare. Pe parcursul cercetarilor, agentul a pretins de la acelasi denuntator o mie de euro, promitand in schimb obtinerea unei valori diminuate a alcoolemiei cu prilejul intocmirii buletinului de analiza toxicologica si a lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din cadrul INML "Mina Minovici" Din suma pretinsa, inculpatul a primit 500 euro. Dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Bucuresti. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.